Цвијановић: Шта ће Бошњаци добити у РС? То ће зависити од тога хоће ли Срби добити неку функцију у ФБиХ

ИЗЕТБЕГОВИЋ ИЗЈАВИО ДА СДА НЕЋЕ ПОДРЖАТИ УЧЕШЋЕ СНСД У ИЗВРШНОЈ ВЛАСТИ У ФБиХ

         ЖЕЉКА Цвијановић, потпредседник СНСД, поручила је да од именовања кадра СНСД-а у Федерацији БиХ (ФБиХ) зависи да ли ће Бошњаци добити нешто у Српској.

        "То што они то не желе је њихова ствар", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци након изјаве председника СДА Бакира Изетбеговића да неће подржати учешће СНСД-а у извршној власти ФБиХ.

        Цвијановићева је истакла да нема повезивања онога што се дешава на нивоу БиХ са оним што се дешава на нивоу ентитета, али "ако ће се на тај начин договарати, онда ће се и договорити".

        "Јасни су нам њихови принципи и покушај да повежу именовање некога на нивоу Републике Српске са оним што се ради на нивоу Савета министара. То је непринципијелно и није ствар договора. Није било никаквог пакета те врсте везано за именовања", рекла је Цвијановићева.

        Она је напоменула да годинама постоји опструкција у ФБиХ, која је постојала и када је СНСД требало да добије различите позиције на кантоналном и федералном нивоу.

        "Увек је била тешка мука да се обезбеди учешће наших кадрова, али генерално говорећи и Срба", рекла је Цвијановићева и додала да нема праве репрезентативности и учешћа Срба у администрацији различитих нивоа власти у ФБиХ

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари