Цвијановић: Српска нема проблема са „америчким уставом“ БиХ

„У ДОЊЕМ ДОМУ КОНГРЕСА САД ЗАГОВАРАНО НЕУСТАВНО И ВАНДЕЈТОСНКО ПОСТУПАЊЕ У БиХ“

Медлин Олбрајт - она овако

гледа сваког Србина

* „Када се погледа ко се тамо обратио и ко је био позван да изнесе мишљење - могло се унапред написати шта ће рећи, јер су им ставови познати. То је познати лобистички приступ који деценијама овде гледамо

______________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да они који су се обратили Комитету за спољне послове Представничког дома америчког Конгреса годинама причају исто и заговарају неуставно и вандејтонско поступање у БиХ, иако долазе са простора гдје је написан Дејтонски мировни споразум.

       „Када се погледа ко се обратио том Комитету и ко је био позван да изнесе мишљење - могло се унапријед написати шта ће рећи, јер су им ставови познати. То је познати лобистички приступ који деценијама овде гледамо", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

       Она је истакла да је реч о подухвату људи који су некада имали универзитетску позадину и користили је да би причали против Републике Српске.

       „Нисам код њих препознала дозу реалности према БиХ, него многе који лобирају за бошњачке политичке интересе. Не мислим да има тежину чињеница да је јуче неко нешто причао, него тежину има количина неразумевања према проблемима БиХ", додала је Цвијановићева.

       Према њеним речима, одлично се зна како БиХ може функционисати, "али упорно се све ставља под плашт неке централизоване, унитарне и грађанске државе што није формула за успех".

       Цвијановићева је поновила да је формула за успех БиХ да се сви крећу у складу са уставним надлежностима и да се добро комуницира.

       „Има оних који реално виде шта је проблем и све их је више, али има и оних који то неће да виде. Наша политика је та да Република Српска није проблематична са аспекта функционисања БиХ, док год је БиХ таква каква је замишљена и успостављена Уставом који је креиран у САД", рекла је Цвијановићева.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари