Цвијановић: Српска мора инсистирати на враћању надлежности које су јој одузете

У СВЕЧАНОЈ БЕСЕДИ ПОВОДОМ ДАНА РС: „ВЕРУЈЕМ У РЕПУБЛИКУ КОЈА ЋЕ БИТИ СВЕ ЈАЧА“

* „Наша обавеза је да бранимо Републику и њене надлежности", рекла је Жељка Цвијановић, напомињући да многима смета што Српска прославља свој Дан Републике, своју слободу и своју аутономију

* Нагласила је да је Српска настала у миру, а да је одбрањена у рату те да је свој суверенитет унела у БиХ и да се Српска залаже за доследно поштовање и спровођење Дејтонског мировног споразума

_______________________________________________________________________

         ЖЕЉКА Цвијановић, председник Републике Српске рекла је да је данас показано заједништво и јединство народа, те да је задовољна што све институције обављају свој посао.

         "Данас смо под слоганом “Поносна и вјечна” показали да смо отворено друштво и да желимо да градимо будућност", рекла је Цвијановићева, додајући да је пред Српском још много изазова политичких и економских.

          Додала је да је Српска обавеза за све да не одустанемо од својих уверења те да је она израз тежње за слободом на овим просторима.

           "Наша обавеза је да бранимо Републику и њене надлежности", рекла је Цвијановићева, напомињући да многима смета што Српска прославља свој Дан Републике, своју слободу, своју аутономију.

          Такође, нагласила је, да је Српска настала у миру, а одбрањена у рату те да је свој суверенитет унела у БиХ и да се Српска залаже за доследно поштовање и спровођење Дејтонског мировног споразума.

          "Српска не сме више никада дозволити да буде уцењивана и оспоравана", рекла је Цвијановићева додајући да треба инсистирати на враћању надлежности које су јој одузете.

          У свечаној беседи поводом Дана Републике Српске, Цвијановић је рекла да Српска и њене институције граде друштво будућности те да је пред Српском пуно посла али да се и не смеју затварати очи пред проблемима као што је демографија, а са чиме се сусрећу и многе развијеније целине.

          "Верујем у Републику која ће бити све јача" рекла је Цвијановићева

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари