Цвијановић: Српска ће поводом кредита ММФ тражити начин да се правно заштити

ПРЕДСЕДНИК РС ОД СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА ЦЕНТРАЛНЕ БАНКЕ БиХ НЕ ОЧЕКУЈЕ НИШТА ПОСЕБНО

Седиште Централне банке БиХ

* „Српска због несређених односа трпи штету и мислим да морамо предузимати одређене правне радње и заштитити себе јер не бисмо ушли у прављење аранжмана да смо мислили да ће иза тога бити овакве шпекулативне ствари, смицалице и преварантска прича

___________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да не очекује ништа специјално од седнице Управног одбора Централне банке БиХ јер су свесни да је до блокаде приступа средствима ММФ-а од 330 милиона евра дошло због тога што не постоји договор бошњачких и хрватских партија ради проблема у оквиру Федерације БиХ (ФБиХ), односно дељења новца између федералног нивоа и кантона, те да Српска треба наћи начина да се правно заштити.

        "У суштини, то је тежак политички неспоразум или проблем који тамо постоји годинама и он се сада нажалост одразио и на овај аранжман", рекла је Цвијановићева новинарима у Источном Сарајеву.

        Она је истакла да Република Српска због тако несређених односа трпи штету.

        "Овде постоје непринципијелне ствари - прва је да месец дана стоји новац који је додељен, а друга ствар јесте да ми морамо плаћати обавезе за тај новац, односно камате за новац који нисмо повукли. Република Српска апсолутно због тако несређених односа трпи штету и мислим да морамо предузимати одређене правне радње и заштитити себе јер не бисмо ушли у прављење таквог аранжмана да смо мислили да ће иза тога бити овакве шпекулативне ствари, смицалице и преварантска прича", поручила је Цвијановићева.

        Она је нагласила да Републику Српску не интересују несређени односи у оквиру ФБиХ.

        "Ако смо с неким сели и договорили се, дефинисали и потписали Писмо намере, направили све што је везано за тај аранжман, очекујемо да повучемо средства, иначе не бисмо разговарали и сматрали да имамо некога за партнера да се договарамо", рекла је Цвијановићева.

        Она је констатовала да у кратком року не очекује никакве помаке и да сматра да се у правном смислу Република Српска мора заштитити.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари