Цвијановић: Спољну политику БиХ једнако су злоупотребљавали Бошњаци и кадрови ПДП

ДРЖАВНИ ВРХ СРБИЈЕ ПРИСЛУШКИВАО ЈЕ БОРЕНОВИЋЕВ ПАРТИЈСКИ КАДАР У ОБА 

* Председавајућа Председништва БиХ Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Читам и не верујем да Бранислав Бореновић званичну и службену инструкцију у писаној форми, поводом гласања о покретању процедуре о пријему самопроглашеног Косова у Савет Европе назива наводном и представом за јавност... А кадар ПДП Игор Црнадак био је на позицији министра иностраних послова БиХ, а Младен Иванић српског члана Председништва у новембру 2015, када је БиХ била суздржана, а не против, на гласању о пријему тзв. Косова у УНЕСКО

___________________________________________________

          У НАСТОЈАЊУ да сакрије своју неспособност у вођењу партије која, евидентно, из дана у дан под неспособним лидерством Бранислава Бореновића пролази кроз фазу распадања, наравно да он тражи начин да дискутује о некој важној теми, изјавила је српски члан и председавајућа Предедништва БиХ Жељка Цвијановић.

          - Читам и не верујем да Бореновић званичну и службену инструкцију у писаној форми, поводом гласања о покретању процедуре о пријему самопроглашеног Косова у Савет Европе назива наводном или представом за јавност - рекла је Цвијановићева Срни замољена да прокоментарише Бореновићеву изјаву да је њена инструкција да се гласа против у Савјту Европе у вези са самопроглашеним Косовом "наводна" и "изговор за јавност".

          Она је нагласила да је то исти онај Бореновић чијем су тадашњем шефу ПДП-а, а у функцији члана Председништва БиХ амбасадори вршљали по пошти, отварали, па не достављали допис намењен том истом члану Председништва Младену Иванићу.

          - Тај исти Бореновић, чији је партијски кадар у Обавештајно-безбедносној агенцији БиХ прислушкивао политички врх Србије, сада прича како кадрови СНСД-а тобоже не штите интерес Србије. БиХ није признала самопроглашено Косово захваљујући политици СНСД-а, а тиме и званичном ставу Републике Српске, него ПДП-а - указала је Цвијановићева.

          Она је подсетила да је ПДП за време своје власти и столовања Игора Црнатка на месту министра иностраних послова у Савету министара, на телефонској сједници, скоро па тајно, гласао за систем координације у БиХ супротан Уставу и закључцима и Владе и Народне скупштине Републике Српске.

          - Уосталом, исти тај Црнадак био је на позицији министра иностраних послова, а Младен Иванић српског члана Председништва у новембру 2015, када је БиХ била суздржана, а не против, на гласању о пријему тзв. Косова у УНЕСКО - подсетила је Цвијановићева, која је и потпредседник СНСД-а.

          Она је оценила да кад се види колико је злоупотребљена спољна политика од Министарства иностраних послова у Савету министара, погрешни су и Бисера Турковић и Елмедин Конаковић и Игор Црнадак.

           (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари