Цвијановић: СДА показује озбиљне узурпаторске намере на штету Српске

УПОЗОРИЛА ДА ГЛАВНА БОШЊАЧКА ПАРТИЈА БЛОКИРА И ЕВРОПСКИ ПУТ БиХ

* „Видим да се настоји 'изнивелисати' кривица и камуфлирати чињеница да је СДА кочничар, па се одговорност за тобоже удаљавање од европског пута приписује и Републици Српској

* Поводом опаски да су политичке странке са седиштем у ФБиХ оштро реаговале на најаву увођења резервног састава полиције Републике Српске, Цвијановићева рекла да није чула да су реаговале странке из ФБиХ, већ бошњачке странке које реагују на све што долази из Републике Српске: „Како већи број полицајаца може нарушити безбедносну слику, ваљда полицајци служе да се ојача безбедност?!“

_______________________________________________________________________

            ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да СДА показује озбиљне узурпаторске намере онемогућавајући Српској да у складу са изборним резултатима, у демократском духу и у складу са правима која гарантује Устав, обезбеде учешће у власти оних партија које су добиле подршку грађана.

            Цвијановићева је констатовала да формирање власти блокира СДА, а самим тим та странка блокира и европски пут, јер је јасно речено да без формирања власти, нема ни позитивног мишљења Европске комисије.

            "Видим да се настоји 'изнивелисати' кривица и камуфлирати чињеница да је СДА кочничар, па се одговорност за тобоже удаљавање од европског пута приписује и Републици Српској. Мислим на изјаву појединих страних представника у вези са, како кажу, реториком и иницијативама из Републике Српске и у којој се помиње чак и Закон о јавном окупљању где је постојала нека радна верзија, али од чега се одустало, па није ни упућено на усвајање ни Влади, ни Народној скупштини", истакла је председник Српске.

            На опаску да су политичке странке са сједиштем у ФБиХ оштро реаговале на најаву увођења резервног састава полиције Републике Српске, Цвијановићева је рекла да није чула да су реаговале странке из ФБиХ, већ неке бошњачке странке, које иначе реагују на све што долази из Републике Српске.

            "Како већи број полицајаца може нарушити безбедносну слику, ваљда полицајци служе да се ојача безбедност?! Важно је да имамо довољан број људи да можемо гарантовати већи степен безбедности и да можемо спремно реаговати и на неке изненадне потребе у складу са очекивањима наших грађана", истакла је председник Српске.

            (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари