Цвијановић са функционером Трамповог Савета за националну безбедност Џоном Ератом

УКАЗАЛА НА ВАЖНОСТ ФОРМИРАЊА ВЛАСТИ НА НИВОУ БиХ БЕЗ УСЛОВЉАВАЊА

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић у разговору са главним директором за европске послове Савета за националну безбедност Беле куће Џоном Ератом у Вашингтону исказала је опредељеност институција Српске да сарађују са осталим нивоима власти у БиХ и региону, али и на глобалном нивоу ради постизања већег нивоа безбедности.

         Цвијановићева је на састанку у Белој кући указала на потребу завршетка конституисања власти на свим нивоима у БиХ без условљавања, да би се обезбедио кредибилитет и функционалност власти у реализацији важних пројеката који директно утичу на живот грађана.

         Цвијановићева и Ерат разменили су мишљења о политичкој и економској ситуацији у БиХ, саопштено је из кабинета председника Републике Српске.

         Савјет за националну безбедност Бијеле куће дио је Извршне канцеларије председника САД и главни форум који амерички председник користи за разматрање питања националне безбедности, војних питања и спољне политике са вишим савјетницима за националну безбедност и званичницима кабинета.

         Од свог оснивања, функција Савета за националну безбедност била је да саветује и помаже председнику САД у погледу националне безбедности и спољне политике, те да служи за координацију ових политика међу различитим владиним агенцијама.

         Цвијановићева је претходно у Вашингтону разговарала са замеником помоћника америчког државног секретара Метјуом Палмером о актуелним темама у Републици Српској и БиХ.

         Она је у разговору истакла неопходност што скоријег формирања кредибилне и легитимне власти на свим нивоима у БиХ ради наставка започетих пројеката од значаја за унапређење и побољшање живота грађана.

         У наставку посјете САД, Цвијановићева ће се састати са државним секретаром америчке државе Мериленд Џоном Вобенсмитом, те са потпредседником Вебстер универзитета Жељком Шустером.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари