Цвијановић: Полиција спремна да заштити уставни поредак и грађане Српске

ДОБИЛА 100 НОВИХ ВОЗИЛА КОЈА ЋЕ БИТИ РАСПОРЕЂЕНА ПО ПОЛИЦИЈСКИМ УПРАВАМА РС

* Председница РС: „Без обзира што су многи покушали да умање значај МУП-а Српске, све анкете показују да грађани имају пуно поверење у полицију“

___________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Залужанима код Бањалуке да је важно што Влада Српске у континуитету ради на јачању и опремању Министарства унутрашњих послова (МУП), што је потврђено набавком 100 нових возила.

        "Уз објекте за смештај полиције, тренинг центре и набавку наоружања и униформи, важно је да наша полиција има и адекватан возни парк. Возила ће бити распоређена у полицијске управе у Српској", рекла је новинарима Цвијановићева.

        Она је подсетила да је МУП у последњих неколико година набавио 300 возила.

        "Влада се још тада определила да континуирано улаже у полицијске ресурсе. Без обзира што су многи покушали да умање значај МУП-а Српске, све анкете су показале да наши грађани имају пуно поверење у ову институцију", истакла је Цвијановићева.

        Према њеним речима, Полиција Републике Српске је спремна да заштити уставни поредак и безбедност грађана Српске.

        "Обавеза институција је да им створи адекватне услове за ово. Најбољи начин да се МУП одужи грађанима јесте да ради свој посао и да сви будемо на истом задатку", закључила је Цвијановићева.

        У Центру за обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Залужанима код Бањалуке данас је промовисано 100 нових полицијских возила чија је вредност 5,7 милиона КМ.

        Возила су набављена посредством оперативног лизинга.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари