Цвијановић: Ни у Уставу БиХ ни у Дејтонском споразуму не постоји „државна имовина БиХ“

ПРОКОМЕНТАРИСАЛА ЗАЈЕДНИЧКУ ИЗЈАВУ БЕЋИРОВИЋА, КОМШИЋА И ЛИДЕРА БОШЊАЧКИХ СТРАНАКА

* Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Оно што је заправо антидејтонско и што више од две деценије дестабилизује БиХ, нису политика Милорада Додика и Републике Српске, већ патетични покушаји бошњачких лидера да насиљем и галамом приграбе нешто што БиХ Уставом и Дејтонским споразумом не припада

_______________________________________________________

           СРПСКИ члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић нагласила је да не постоји слово Устава, нити Дејтонског споразума које предвиђа постојање тзв. "државне имовине БиХ".

           Замољена да прокоментарише заједничку изјаву коју су потписали чланови Председништва БиХ Денис Бећировић и Жељко Комшић, те лидери бошњачких странака, Цвијановићева је рекла Срни да одлука Уставног суда БиХ на коју се позивају потписници није никакав уставни основ, већ доказ да је у БиХ сасвим могуће да највиши правни и политички акт најфлагрантније урушавају они који су дужни да га штите.

           Она је оценила да баш смешно елује и њихова наводна посвећеност суверенитету БиХ, а истовремено мољакање страног фактора да се умеша у њене унутрашње послове, кажњавајући оне који нису по вољи политичког Сарајева.

           - Оно што је заправо антидејтонско и што више од две деценије дестабилизује БиХ, нису политика Милорада Додика и Републике Српске, већ патетични покушаји бошњачких лидера да насиљем и галамом приграбе нешто што БиХ Уставом и Дејтонским споразумом не припада - истакла је Цвијановићева.

           Указала је да је то сва суштина нефункционалности и политичке парализе коју ће БиХ, с обзиром на овакве изјаве, у блиској будућности веома тешко превазићи.

           (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари