Цвијановић: Нема промене имена Републике Српске – потврђено је и у Дејтону

ИНИЦИЈАТИВУ РАМИЗА САЛКИЋА НАЗВАЛА  „ПОЛИТИЧКИМ  ТРИКОМ ФУНКЦИОНЕРА ИЗ СДА“

 

* У Градишци указала: "Навикли смо на сталне атаке на Српску, који долазе од представника политичког Сарајева, али нажалост и оних који своје плате зарађују у Српској"

____________________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да нема места ни за какву промену назива Републике Српске, те поручила да је Српска верификована Дејтонским споразумом "са својим именом и презименом и свим оним што је важно за једну републику".

         "Република Српска се зове јасно Република Српска и остаће да буде Република Српска. Она је отворено друштво за све оне који у њој желе да живе, који поштују законе и Устав Републике Српске и БиХ. Према томе, нико није угрожен", изјавила је Цвијановићева новинарима у Градишци, на молбу да прокоментарише иницијативу потпредседника Српске Рамиза Салкића за промену назива Републике Српске.

         Цвијановићева је нагласила да је Салкићева иницијатива политички трик функционера који долази из СДА, али да, с друге стране, иако је то став који се користи пред изборе, они у ствари тако нешто и желе.

         "Навикли смо на сталне атаке на Српску, који долазе од представника политичког Сарајева, али нажалост и оних који своје плате зарађују у Српској", навела је Цвијановићева, оценивши да је тужно да се за такве иницијативе често нађу сарадници у оквиру Републике Српске.

         Цвијановићева је истакла да су иницијативе попут Салкићеве "ствари које изазивају неред".

         "То су ствари које изазивају неред и које нас терају даље једне од других у оквиру БиХ, у коју су се они заклињали, а никада не желе да покажу нимало толеранције према другима", напоменула је Цвијановићева.

         Према њеним речима, слична иницијатива, која је изазвала велики неред, била је везана за подношење списка од 22.000 људи, наводно, кривих за дешавања у Сребреници, а која нас је дефинитивно одмакла од оног што смо сви желели или требали да радимо заједно.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари