Цвијановић: Ми у Српској смо легалисти – нисмо никакви побуњеници ни револуционари

НАГЛАСИЛА: „ГРАЂАНИ СРПСКЕ НЕ ТРЕБА ДА СТРАХУЈУ ОД БИЛО КАКВОГ СУКОБА У БиХ“

* „Ми нисмо они који прете хаубицама и говоре о размештању неких снага, то раде неки други и на њих треба бити усмерена пажња

* "Верујем да би БиХ била далеко боље и успешније друштво и да би данас сигурно била развијенија и са пуно бољим унутрашњим разумевањем да смо могли да живимо дејтонски живот и да је Дејтонски споразум испоштован у потпуности

______________________________________________________

         ГРАЂАНИ Републике Српске не треба да страхују од било каквих сукоба у БиХ због најављених враћања надлежности Републици Српској, јер никоме на дневном реду у Српској није било какав сукоб, рекла је председник Републике Српске Жељка Цвијановић.

         "Ми смо рекли да смо легалисти, нисмо никакви побуњеници, нисмо никакви револуционари. Желимо да будемо доследни у поштовању Устава, да се Републици Српској врате оне надлежности које јој припадају по Уставу", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

         Она је истакла да је на основу анализа утврђено да је читав низ година Република Српска губила снагу и потенцијал јер су јој насилно одузимане одређене надлежности.

         "Верујем да би БиХ била далеко боље и успешније друштво и да би данас сигурно била развијенија и са пуно бољим унутрашњим разумевањем да смо могли да живимо тај Дејтонски живот и да је Дејтонски споразум испоштован у потпуности. Да смо сели и сами се договарали на који начин модификовати одређене ствари", рекла је председник Републике Српске.

         Цвијановићева каже да се све десило у контрапроцесу, те да је дошло до насилног мењања Дејтонског споразума, одузимања надлежности од Републике Српске и наметања воље једних над другима.

         "Према томе, овде није никаква прича о сукобу, никаква прича о било каквом рату, било каквим провокацијама. Ми смо људи које своје проблеме и планове решавамо искључиво у Парламенту кроз демократске процедуре и демократским средствима. Ми нисмо они који пријете хаубицама и говоре о размештању неких снага, то раде неки други и на њих треба бити усмерена пажња",нагласила је Цвијановићева.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари