Цвијановић и Купер о ситуацији у Српској и БиХ и важним регионалним питањима

САГЛАСИЛЕ СЕ ДА ЈЕ ПОТРЕБНО РАЗВИЈАТИ ДОБРЕ ОДНОСЕ ИЗМЕЂУ ИНСТИТУЦИЈА РС И САД

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић и замјеник помоћника државног секретара за одбрану, задуженим за Русију, Украјину, Евроазију и западни Балкан Лора Купер констатовале су данас на састанку у Вашингтону да је потребно развијати добре односе између институција Републике Српске и САД.

         Цвијановићева и Куперова констатовале су да је потребно проводити заједничке активности у циљу јачања капацитета за борбу против тероризма, спречавања илегалних миграција и одлазака држављана БиХ на страна ратишта, као и постизања већег нивоа безбедности у Српској и БиХ, саопштено је из кабинета председника Републике.

         Цвијановић је истакла да цени досадашњу сарадњу са САД у области безбедности, те изразила уверење да ће она бити настављена и у наредном периоду.

         Поновила је да је Република Српска у потпуности посвећена очувању мира и стабилности, те нагласила да суочавање са заједничким безбедносним изазовима захтева интензивну сарадњу надлежних агенција на свим нивоима власти у БиХ, као и њихову координацију са регионалним и међународним партнерима.

         У саопштењу се наводи да је на састанку разговарано о актуелној политичкој и безбедносној ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о важним регионалним питањима.

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари