Цвијановић: Хиљаде миграната су у БиХ ушле и без пасоша, а писцу Прилепину нису дали ни са пасошем

„ОВО ЈЕ ОРКЕСТРИРАНА АКЦИЈА ИЗМЕЂУ СЛУЖБИ НА НИВОУ БиХ И ПОЈЕДИНИХ ЗАПАДНИХ АМБАСАДА“

* „Ово је апсолутно недопустиво. Праве се разни спискови, не знамо на основу којих критеријума, и испада да су то они који долазе из Русије

__________________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је нечувена забрана уласка у БиХ руском писцу Захару Прилепину део хистерије против Русије.

         "Постоји цео низ људи који су стављени на неки списак и могу да доживе огромне непријатности, они путују свуда по Европи, али у БиХ не могу да уђу и слажем се са онима који кажу да је ово део једне оркестриране приче, драме и читаве хистерије против Русије", рекла је Цвијановићева.

         Она је навела да се забране уласка руским држављанима у БиХ понављају већ неколико пута, без релевантног објашњења, додавши да је овај пут реч о писцу, а раније су то били бизнисмени.

         "То је апсолутно недопустиво, праве се разни спискови, не знамо на основу којих критеријума, и испада да су то они који долазе из Русије", рекла је Цвијановићева новинарима током посете Бијељини.

         Председник Владе Републике Српске поручила је да Српска не жели да буде увучена у било какву замку и да је Српској Русија добар пријатељ.

         Цвијановићева је рекла да свака држава треба да води рачуна о безбедности и лицима која представљају потенцијалну претњу, без обзира одакле долазе, али је указала да забрана уласка руском писцу у БиХ долази у време када у ову земљу дневно улазе стотине миграната за које се и не зна какве све ризике доносе и какву штету могу проузроковати.

         "То за БиХ уопште није проблем, нема никаквих забрана, не чува се граница, прелази како ко хоће, ради шта хоће, али онда је неко очито саставио неку политичку листу и мислим да је ово оркестрирана акција између служби на нивоу БиХ са појединим западним амбасадама које су одлучиле да БиХ увуку у такву игру", истакла је Цвијановићева.

         Према њеним речима, нажалост, у тим тужним сценаријима нашли су и неке домаће саучеснике. "Забрана уласка у БиХ руском писцу је јако лоша порука и политичка игра", закључила је Цвијановићева.

         Она је поручила да Република Српска хоће да има добре односе са свима, да је отворена за сарадњу, те да се заштити од оних који јесу претња, али и да нико нема право да Српску у њено име сврстава на било коју страну.

         (Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари