Цвијановић: Џаферовић призива погубни интервенционизам странаца

„НЕ МИСЛИ ВАЉДА ДА ЋЕ ЉУДИ ПОВЕРОВАТИ ДА ЈЕ ЗА ЊИХ ДОБРО ДА ТРПЕ САМОВОЉУ ПОЛИТИЧКОГ САРАЈЕВА

* Ваљда би било паметније да је од БиХ правио место у којем би сви њени народи радо живели, а не место које би кад год они заплачу, бранили и чували странци

* Ми хоћемо да се поштују Устав и закони, наравно, а у Уставу јасно пише шта је чија надлежност. Џаферовић би требало да зна шта пише у Уставу и шта све на нивоу БиХ постоји, а што уопште не пише у Уставу. Па, каква је то онда правна држава и да ли је нормална?“

* „Да ствар буде и гора, Џаферовић нам објашњава да је то добро за исте те грађане. Е, па, није нам добро и имамо право да се од узурпатора заштитимо

_____________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је концепт који заступа бошњачки члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић погубан за БиХ коју он наводно брани, призивајући интервенционизам странаца.

        „Ваљда би било паметније да је од БиХ правио место у којем би сви њени народи радо живели, а не место које би кад год они заплачу, бранили и чували странци", истакла је Цвијановићева, коментаришући изјаву Џаферовића који је рекао да је узрок свих данашњих проблема унилатерално настојање представника из Републике Српске да се спречи пут земље у НАТО, односно да се не достави АНП у оквиру одобреног МАП-а.

        Она је нагласила да Џаферовић, десет месеци након избора, блокира формирање власти на нивоу БиХ, настојећи да обезвреди вољу бирача у Републици Српској.

        "Није ваљда да нам Џаферовић поручује да је добро за Републику Српску и њене грађане да трпе самовољу политичког Сарајева и узурпацију својих политичких права или да је добро да трпе финансијску штету од расподеле индиректних прихода или блокирања различитих пројеката", пита предсједница Српске.

        Она наглашава да је обавеза институција Српске да заштите грађане и Републику од малтретирања из Сарајева из којег се упорно и финансијски и политички настоји нанети штета Републици Српској.

        „Ми хоћемо да се поштују Устав и закони, наравно, а у Уставу јасно пише шта је чија надлежност. Џаферовић би требало да зна шта пише у Уставу и шта све на нивоу БиХ постоји, а што уопште не пише у Уставу. Па, каква је то онда правна држава и да ли је нормална?“, пита Цвијановићева.

        Председница Српске наглашава да малтретирање у вези са формирањем власти на нивоу БиХ предуго траје, те да сваком стрпљењу дође крај.

        „Шта ће грађанима држава у којој се формирање власти условљава измишљеним темама, а не бави се развојем? Или у којој се прича о суживоту, а не поштују се различитости или различити ставови“, наводи Цвијановићева.  

        „И још нам, да ствар буде и гора, Џаферовић објашњава да је то добро за исте те грађане. Е, па, није нам добро и имамо право да се од узурпатора заштитимо", поручила је председница Републике Српске.

        (РТРС)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари