Цвијановић: Ако имовина не припада Српској – зашто траже да је се одрекнемо?!

УЈДУРМА СА ИМОВИНОМ ЈЕ АКЦИЈА САРАЈЕВА И СТРАНОГ ФАКТОРА, А УСТАВНИ СУД БиХ ЈЕ – ИЗВОЂАЧ РАДОВА

* Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: У целом том неуставном експерименту питање имовине првобитно односило на војну имовину, када је тражено да се таква имовина на територији два ентитета прекњижи на Министарство одбране БиХ. Тиме се уствари тражило да се из власништва ентитета имовина пренесе у власништво БиХ

* Будући да је Денис Бећировић велики заговорник НАТО интеграција, вероватно је упознат са закључцима НАТО самита у Талину из 2010. године, којима је од Републике Српске и ФБиХ тражено да у корист БиХ прекњиже своју непокретну војну имовину. Уосталом, да ентитети нису власници имовине, зашто би тако нешто од њих било тражено?

______________________________________________________

        СРПСКИ члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да је питање имовине једна од многобројних антидејтонских иницијатива које се у БиХ настоје реализовати у садејству политичког Сарајева и међународног фактора.

        То нас је, каже Цвијановић, довело до још једног неуставног експеримента који је, као што је и до сад био случај, проузроковао политичку кризу.

        На молбу Срне да прокоментарише захтев бошњачког члана Председништва БиХ Дениса Бећировића упућен Правобранилаштву БиХ у којем тражи информацију шта је та институција предузела у погледу правне заштите "државне имовине" и имовинских интереса БиХ, Цвијановићева је одговорила да се Бећировић обратио у своје име, а не у име Председништва.

        - Према томе, реч је о његовом приватном ставу, а не о званичном ставу институције - појаснила је Цвијановићева.

        Она је указала да делује као да неко жели намерно продуковати кризе, кроз упорно рушење дејтонског уставноправног поретка БиХ.

        - Треба подсетити да се у целом овом неуставном експерименту питање имовине првобитно односило на војну имовину, када је тражено да се таква имовина на територији два ентитета прекњижи на Министарство одбране БиХ. Тиме се уствари тражило да се из власништва ентитета имовина пренесе у власништво БиХ - навела је Цвијановићева.

        Будући да је Бећировић велики заговорник НАТО интеграција, рекла је Цвијановићева за Срну, вероватно је упознат о закључцима НАТО самита у Талину из 2010. године, којима је од Републике Српске и ФБиХ тражено да у корист БиХ прекњиже своју непокретну војну имовину.

        Да ентитети нису власници имовине, упитала је српски члан Председништва, зашто би тако нешто од њих било тражено?

        - Онда је опет политичким акробацијама питање војне имовине проширено и на целокупну имовину. И то опет заједнички смишљеном акцијом међународног фактора и политичког Сарајева, у оквиру које је Уставни суд БиХ извођач радова - истакла је Цвијановићева.

        Према њеним речима, суштина је да не постоји уставни основ да се питање имовине регулише на нивоу БиХ, јер иначе не би било ни тражено од ентитета да је пренесу у власништво БиХ.

        - Најкраће речено, ако имовина није ентитетска, зашто су онда тражили да је се одрекнемо - упитала је Цвијановићева.

         (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари