Цвијановић: Ако Бошњаци пожеле да разговарају о будућности БиХ – врата су им широм отворена

„ХРВАТИ СУ ПОКАЗАЛИ СПРЕМНОСТ ДА СЕ РАЗГОВАРА КАКО ДА БиХ КРЕНЕ НАПРЕД“

* Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Не разумем државу у којој неко не жели да разговара, у којој не сматра да је дијалог рецептура за кретање напред, у којој мисли да је рецептура да неко некога треба да хапси и да треба да га оптужује, да треба да контролише правосуђе да би се обрачунавао са Републиком Српском, да треба да пријети функционерима Републике Српске, а онда прича о суживоту. Ту државу ја не разумем и у њој нећу да живим

__________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да званичници Српске упорно нуде састанке партнерима у БиХ, да су представници Хрвата изразили спремност за разговоре, док бошњачки не желе да разговарају, а када буду спремни - врата су им широм отворена.

       Цвијановићева је рекла да су из Републике Српске нудили да се разговара између конститутивних народа и представника политичких партија и институција - да се договоре о томе како БиХ покренути напред.

       - На то су хрватски политичари, али и они који се налазе на важним позицијама у оквиру ФБиХ, рекли да су увек спремни за разговор за оне важне животне теме, а посебно у вези са Изборним законом и могућношћу адекватног представљања и доласка до позиција које припадају Хрватима - рекла је Цвијановић новинарима у Источном Сарајеву.

       Што се тиче бошњачке компоненте, Цвијановићева је са жаљењем констатовала да је лидер СДА Бакир Изетбеговић слао нека писма у којима каже да о томе нема шта да се разговара.

       Цвијановићева сматра да је много тога пропуштено, да су многа питања могла бити разматрана и почето са њиховим решавањем, за шта постоји заједнички интерес.

       - Не разумем државу у којој неко не жели да разговара, у којој не сматра да је дијалог рецептура за кретање напред, у којој мисли да је рецептура да неко некога треба да хапси и да треба да га оптужује, да треба да контролише правосуђе да би се обрачунавао са Републиком Српском, да треба да пријети функционерима Републике Српске, а онда прича о суживоту. Ту државу ја не разумем и у њој нећу да живим - поручила је Цвијановићева.

       Председник Републике Српске је додала да је очито да представници бошњачког народа не желе да живе у држави где се воде разговори и дијалог.

       - Према томе, ми смо, заиста, на супротним странама по том питању, а ако се предомисле и с ким год буду желели да разговарају, врата су им широм отворена - поручила је Цвијановићева.

      

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари