Чубриловић: Очекујем пуну саборност на посебној седници о наметањима на штету `Дејтона

ПРЕДСЕДНИК НС РС ОЧЕКУЈЕ РАЗУМЕВАЊЕ ОД ПОСЛАНИКА ЧИЈЕ СТРАНКЕ НЕМАЈУ СЕДИШТЕ У РС

* „Посебна седница није одговор на неуставну декларацију СДА, будући да је парламент сувише озбиљна институција да би се бавио декларацијом једне политичке опције, без обзира што долази у континуитету

* „Време је да високи представник заврши своју мисију, чак сам и од њега чуо да то жели

______________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да очекује пуну саборност међу посланицима на посебној седници парламента Српске у понедељак, на којој ће разматрати Информацију о неуставној трансформацији дејтонске БиХ и утицају на положај и права Републике Српске.

        Чубриловић је навео да од посланика очекује достојанство с обзиром на значај теме коју ће разматрати, те изразио уверење да ће, проучавајући квалитетно припремљени материјал, имати шта о томе да кажу.

        Он је напоменуо да су обраћања најавили челници скоро свих странака, те да верује да ће се разговарати само о чињеницама.

        "Очекујем да ће се постићи пуна саборност посланика из странака које имају седиште у Републици Српској", рекао је Чубриловић за Алтернативну телевизију.

        Он је додао да очекује разумевање и од посланика из странака које немају седиште у Српској с обзиром на околности и историјске чињенице.

        Чубриловић је рекао да посебна седница није одговор на неуставну декларацију СДА, будући да је парламент сувише озбиљна институција да би се бавио декларацијом једне политичке опције, без обзира што долази у континуитету.       

        Чубриловић је навео да је Сенат Републике Српске на седници у суботу подржао материјал који припремљен у вези са процесом који се одвијао у последњих 20 до 25 година у БиХ.

        "Задовољни су документацијом која је припремљена за овај случај и подржавају да је ово право време да се Народна скупштина огласи о том питању", рекао је Чубриловић, који је присуствовао седници Сената.

        О захеву српског члана Председништва БиХ Милорада Додика за оцену уставности Закона о измјенама и допунама Закона о застави БиХ, Чубриловић је рекао да Додик са те позиције има право да покуша да исправи уочене аномалије.

        Говорећи о раду ОХР-а у БиХ, Чубриловић је оценио да је време да високи представник заврши своју мисију, те да је чак и од њега чуо да то жели.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари