Чанковић: Са планом `Ахтисари - плус, плус` добили бисмо `Србија – минус, минус`

СРБИЈА НЕ СМИЈЕ ДАТИ НИ ПЕДАЉ ЗЕМЉЕ НАРОДУ КОЈИ ИМА АМБИЦИЈУ ДА ДАЉЕ УГРОЖАВА СРПСКИ НАРОД

* У рату, ако се деси, то је агресија, окупација, и народу од којег се отима земља, остају легитимна жеља и право да је у промијењеним околностима поврати. А, ако се поклања, поклон се не враћа, бар легитимно

* Од суштинске је важности да Србија у овој години и у оваквим околностима, ни по коју цијену не прихвати било какав споразум у вези Косова

______________________________________________________________________

        НИЈЕДНА досадашња власт у Србији није поражена од Запада у најврједнијем националном смислу - није признала самопроглашену државу Косово* или неки њен дио.

        Нисам историчар, али мислим да нема примјера у историји да су један народ или његови политичари у миру поклонили земљу (и те какву) онима који имају потенцијал даљег угрожавања животног простора тог народа.

        У рату, ако се деси, то је агресија, окупација, и народу од којег се отима земља, остају легитимна жеља и право да је у промијењеним околностима поврати. А, ако се поклања, поклон се не враћа, бар легитимно.

        Никаква храброст према Западу није ако му се испуњавају жеље и задовољавају његови интереси на начин да се правно легализује окупација Косова и Метохије и призна, па таман и дио „државе“ Косово.

        Прошле године, када је предсједник Србије Александар Вучић изјавио да је рјешење за Косово удаљено свјетлосним годинама - потписник ових редова је написао ако је рјешење удаљено свјетлосним годинама, оно ће се приближавати брзином свјетлости.

        Врхунска амбиција Запада је да Србији наметне рјешење за Косово које је штетно по српски народ и то до почетка јесени ове године. Послије тога, полако али сигурно, ће се мијењати околности и стварати ситуација да српски народ сачува најврједнију своју земљу и у духовном и историјском смислу.

        Косово је постало систем вриједности и за друге слободарске народе.

        Запад је предсједнику Србије највјероватније понудио своје рјешење за Косово у виду плана „Ахтисари - плус, плус“ и биће објављено одмах почетком љета, а не за три године, што је као могућност изговорио предсједник Вучић.

        У том плану биће ријечи о размјени територија, о посебном статусу имовине Српске православне цркве... Сјевер Косова биће понуђен Србији за три општине (Медвеђу, Прешево, Бујановац) које ће опет претрпјети одређене корекције својих општинских граница. По том споразуму, Србија се не би противила уласку такозване државе Косово у међународне организације па и у УН.

        Од суштинске важности би било да Србија у овој години и у оваквим околностима, ни по коју цијену не прихвати било какав споразум у вези Косова.

        Веома важно би било да се у овој години не организује ни референдум, изјашњавање грађана Србије о плану за Косово, какав год да је и какво год да је референдумско питање. 

        Уколико предсједник Србије Александар Вучић поклекне и ове године крене у одређивање одговора на план Запада у вези Косова  путем референдума, Албанци, у страху да ће Срби одбити план, могли би напасти Србе на сјеверу Косова и изазвати рат.

        Уколико Запад на лукав начин покуша преварити предсједника Србије да он потпише њихов наметнути споразум између Србије и такозваног Косова, за очекивати је да по српским земљама крену литије.

        Косово и Метохија је највиша вриједност српског народа и никада се не може поклонити нити предати неком другом - ко год тај био.

        (предсједник СНП Избор је наш Дане Чанковић)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари