Чанковић: Бошњаци морају знати да инсистирањем на уласку у НАТО ризикују рат са Србима, можда и Русима

АКЦИЈУ „ПОТПИСОМ ПРОТИВ НАТО“ ЗА САМО НЕКОЛИКО САТИ ПОДРЖАЛО 1200 БАЊАЛУЧАНА

* Предсједник СНП Избор је наш Дане ЧАНКОВИЋ: Крајем љета наставити прикупљање потписа по другим мјестима Републике Српске. Све ћемо их, као својеврсну петицију, предати установама Републике Српске и БиХ, као и амбасадама великих сила. Ово је снажна подршка Милораду Додику и његовој политици неуласка у НАТО, као и подршку Народној скупштини Републике Српске и њеној одлуци о војној неутралности

______________________________________________________________________

         ПОКРЕТ Избор је наш данас је - у  четвртак 11.07. - на Тргу Крајине у Бања Луци у акцији прикупљања потписа за неулазак БиХ и Републике Српске у НАТО а под називом  „Потписом против уласка у НАТО – За мир у региону“, за неколико сати прикупио више од 1200 потписа грађана који подржавају такву врсту петиције.

         Предсједник Покрета Дане Чанковић је том приликом присутним новинарима изјавио:

         „Данашња акција прикупљања потписа за неулазак у НАТО почетак је шире акције јер ћемо крајем љета наставити прикупљање потписа по другим мјестима Републике Српске. Прикупљене потписе, својеврсну петицију, предаћемо установама Републике Српске и БиХ, као и амбасадама великих сила. Огромна већина српског народа је против уласка у такав војни савез и ово данас што радимо представља и снажну подршку предсједавајућем предсједништва БиХ Милораду Додику и његовој званичној политици неуласка у НАТО, као и подршку Народној скупштини Републике Српске и њеној одлуци о војној неутралности“.

         - Очигледно је – наставио је Чанковић - да су услиједили учестали притисци на бошњачке политичаре, прије свега  на  Бакира Изетбеговића да се БиХ убрзано  увуче у НАТО, да дође до промјене устава и процеса укидања ентитета, са успостављаем изборног система – један човјек један глас. С тим у вези сматрамо да су веома проблематична условљавања Странке демократске акције везана за формирање Савјета министара БиХ. Надамо се да Бошњаци немају жељу да ратују против Срба а можда и против Руса јер би се то највјероватније десило уколико би се ушло у НАТО. Дакле, улазак у НАТО дестабилизовао би регион и изазвао сукобе понајприје на Косову и Метохији и Сјеверној Македонији.

         Српски и бошњачки народ не смију да подлегну притисцима и да дозволе да их англосаксонска политика „завади па владај“ уведе у сукобе, већ да храбро изразе слободну вољу по питању своје будућности, па и по питању уласка у НАТО. У том смислу, упозорио је Чанковић, за увлачење ова два народа у сукоб лукаво се користи и покушај наметања закона о забрани негирања тзв. геноцида, што у суштини представља наставак неуспјелог покушаја усвајања енглеског приједлога резолуције о геноциду у Савјету безбједности УН-а.“

         (саопштење СНП Избор је наш)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари