Бошњаци листом гласали за Иванића, али му ни то није било довољно

ПРЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ МУ ПОМОГЛИ ДА ПОБЕДИ ЦВИЈАНОВИЋ, АЛИ НЕ И ДОДИКА САДА

         БОШЊАЦИ који живе у Републици Српској подршку за Председништво БиХ на изборима у недељу углавном су дали кандидату коалиције странака Савез за побједу Младену Иванићу. Показују то резултати Централне изборне комисије након обрађених око 95 одсто бирачких места.

         Резултати, на пример, показују да је Иванић на седам бирачких места у бијељинском повратничком насељу Јања освојио више од 80 одсто гласова.

У сребреничком селу Сућеска Иванић је добио 152 гласа, док је његов противкандидат Милорад Додик освојио сто гласова мање.

         У братуначком селу Хрнчићи Милорад Додик није освојио нити један глас, док је за Иванића гласао 41 повратник. У селу Побуђе славио је Иванић са 48 освојених гласова, док је за Додика у овом селу гласала тек једна особа. У Коњевић Пољу је Иванић добио 47 гласа, а Додик тек пет.

         У приједорском насељу Козарац Младен Иванић је такође добио гласове Бошњака.

         На изборима 2014. године Додик је иступио са оптужбом да је Иванић у Председништво БиХ ушао захваљујући гласовима Бошњака.

         Изборни закон БиХ је такав да Бошњаци и Хрвати који живе у Републици Српској могу гласати само за члана Председништва из реда српског народа, али не и за члана из реда Бошњака или Хрвата.

         (fokus.ba)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари