Бореновић поднeо кривичну пријаву против Додика за „неовлашћно прислушкивање“

ОЧЕКУЈЕ ДА ТУЖИЛАШТВО БиХ БРЗО ПОДНЕСЕ ОПТУЖНИЦУ СУДУ БиХ

        БРАНИСЛАВ Бореновић, председник ПДП, упутио је Тужилаштву Босне и Херцеговине кривичну пријаву против Милорада Додика, члана Председништва БиХ и председника СНСД, због кривичног дела `неовлашћно прислушкивање и звучно или оптичко снимање`.

        На конференцији за новинаре у Бањалуци, Бореновић је рекао да очекује брзо деловање Тужилаштва и подизање оптужнице према Суду БиХ, обзиром да је Додик јавно признао да је извршио и да у континуитету врши наведено кривично дело.

        „Очекујемо да ово буде оно што би у свакој нормалној земљи било - крај каријере политичара који се понашају противзаконито и противуставно", казао је Бореновић.

        Он је истакао да је у питању озбиљно кривично дело за које је превиђена затворска казна од шест месеци до пет година по Кривичном закону БиХ.

        У образложењу кривичне пријаве наводи се да је Додик јуче у на седници Народне скупштине РС у јавном обраћању посланицима рекао да учествује у прислушкивању чланова опозиционих политичких странака у РС.

        "Према његовим речима, снимке разговора опозиционих странака добија од министра унутрашњих послова у Влади РС Драгана Лукача", наводи се у пријави.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари