Бијељинска полиција "везала" сенатора Српске Михајловића јер у ауту није био везан

ОБОРЕН НА АФАЛТ И СА ЛИСИЦАМА НА РУКАМА СПРОВЕДЕН У ГРАДСКУ ПОЛИЦИЈСКУ УПРАВУ

* “Полицијски аутомобил под ротацијама ме сустигао испред вртића, након чега су ме четворица полицајаца лишила слободе тако што су ме извукла ван и оборила на асфалт, одузели мобилни телефон и везали лисицама. Након тога, мој аутомобил је један од полицајаца паркирао у улици поред вртића, а ја сам са осталом тројицом одвезен у МУП Бијељина. Позлило ми је приликом давања изјаве, јер болујем од дијабетеса и користим инсулин

* „Пријатељ ме је одвезао до мог аутомобила, где сам уочио да ми у новчанику, у коме је било 500 долара и 70 КМ, а који је остао поред мењача, недостаје новац

______________________________________________________________________

        БИЈЕЉИНСКА полиција ухапсила је у четвртак некадашњег председавајућег Савета министара БиХ, актуелног сенатора РС и угледног семберског привредника Светозара Михајловића.

        Информацију о хапшењу сенатора РС новинару портала Дешавања у Бијељини потврдио је и извор из МУП Бијељина.

        Светозар Михајловић је од стране припадника МУП Бијељина у редовној контроли саобраћаја заустављен у Мајевичкој улици, када су полицајци утврдили да Михајловић није везао сигурносним појасом.

        - Тачно је да сам са лисицама на рукама спроведен у просторије бијељинског МУП, рекао је Михајловић.

        “У поподневним сатима кренуо сам у вртић по унука, када су ме припадници полиције зауставили у Мајевичкој улици и утврдили да нисам био везан сигурносним појасом. На њихово тражење уредно сам предао на увид возачку и саобраћајну дозволу. Након тога ме полицајац упитао да ли знам које су санкције за учињени прекршај на шта сам одговорио да раде свој посао, у складу са законом. Тада ми прилази други полицајац који ми говори да сам могао проћи са 50 КМ, што сам ја игнорисао и поновио му да раде свој посао, те да ми што пре врате документа, јер журим по унука у вртић”, рекао је Михајловић.

        Полицајац му је, истиче, узвратио питањем што је нервозан.

        “Након тога су ми понудили да потпишем записник о учињеном прекршају, што сам одбио рекавши да ћу, када казна стигне на кућну адресу, одлучити шта и како даље. После тога сам позван од стране полицајца да изађем из возила, након чега сам напустио место на коме сам заустављен и упутио се даље Мајевичком улицом према вртићу”, рекао је Михајловић за портал Дешавања у Бијељини.

        На примедбу да је из МУП Бијељина стигла незванична информација да је нанeо повреду полицајцу тако што му је повредио прст приликом затварања врата, због чега је полицајац потражио медицинску помоћ, Михајловић је одговорио да врата аутомобила нису била уопште отворена него само прозор.

        “Полицијски аутомобил под ротацијама ме сустигао испред вртића, након чега су ме четворица полицајаца лишила слободе тако што су ме извукла ван и оборила на асфалт, одузели мобилни телефон и везали лисицама. Након тога, мој аутомобил је један од полицајаца паркирао у улици поред вртића, а ја сам са осталом тројицом одвезен у МУП Бијељина. Позлило ми је приликом давања изјаве, јер болујем од дијабетеса и користим инсулин, али ми медицинска помоћ није омогућена, те сам се позвао на имунитет јер сам члан Сената РС, не да бих себе заштитио од закона и избегао одговорност за учињени саобраћајни прекршај, него да би што пре дошао до лека”, наставио је Михајловић.

        Након давања изјаве је напустио МУП.

        “Пријатељ ме је одвезао до мог аутомобила, где сам уочио да ми у новчанику, у коме је било 500 долара и 70 КМ, а који је остао поред мењача, недостаје новац”, рекао је Михајловић.

        О догађају је направљена службена забелешка, а о свему су упознати начелник ЦЈБ Бијељина и Унутрашња контрола МУП РС.

        (Дешавања у Бијељини)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари