Бијељина одала последње почасти свом двоструком градоначелнику

ПОМЕН МИЋИ МИЋИЋ У У МАНАСТИРУ СВ. ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ ОДЛУЖИО ЕПИСКОП ФОТИЈЕ

* На локалним изборима 2005. године Мићић је изабран за начелника тадашње општине Бијељина и на ту дужност је реизабран 2008, док је четири године касније изабран за првог градоначелника Бијељине, а други мандат је освојио 2016.

* Мићо Мићић је носилац Ордена Светог Саве првог и другог реда

_____________________________________________________

       КОМЕМОРАЦИЈА поводом смрти Миће Мићића одржана је данас у Бијељини.

       Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије одслужио је помен Мићићу у манастиру Светог Василија Острошког у Бијељини.

       У великој сали Градске управе јуче је отворена Књига жалости, а поводом смрти Мићића у Бијељини је од среде, 23. децембра, проглашена тродневна жалост.

       Мићић је сахрањен на гробљу у Пучилама.

       Испаљен је и почасни плотун.

       Градоначелник Бијељине Мићо Мићић преминуо је у среду, 23. децембра, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци у 64. години од последица заразе вирусом корона.

       Рођен је 6. септембра 1956. године у Бијељини.

       Факултет за физичку културу завршио је 1981. у Сарајеву, а до 1996. радио је као професор у Калесији и Бијељини, у чијој је административној служби до 2000. године био начелник Одељења за борачко-инвалидску и цивилну заштиту.

       Од 2000. године био је министар за избеглице и расељена лица Републике Српске, а од 2003. министар рада и борачко-инвалидске заштите.

       На локалним изборима 2005. године Мићић је изабран за начелника тадашње општине Бијељина и на ту дужност је реизабран 2008, док је четири године касније изабран за првог градоначелника Бијељине, а други мандат је освојио 2016.

       Мићић је носилац Ордена Светог Саве првог и другог реда који додељује Свети архијерејски синод Српске православне цркве.

       Отац је троје деце.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари