Бањалука: Студентски скуп подршке Српској православној цркви у Црној Гори

НАГЛАШЕНО ДА СЕ ФОРМИРА СВЕСРПСКИ СТУДЕНТСКИ ПОКРЕТ – НОШЕНЕ ЗАСТАВЕ И СРБИЈЕ И РУСИЈЕ

        ВИШЕ од хиљаду људи окупило се вечерас на скупу подршке Митрополији црногорско-приморској у бањалучком парку "Младен Стојановић".

        Скуп је организовала Студентска организација Факултета политичких наука, а присутнима су се обратили чланови академске и културне заједнице.

        Са скупа је послата порука јединства, а присутни су носили транспаренте са порукама подршке, иконе српских светитеља и заставе Србије и Русије.

        Организатор и члан студентске организације Синиша Симикић рекао је да је овај скуп организован по узору на онај који су организовале њихове колеге у Београду.

        - Ово је сад један свесрпски студентски покрет подршке на којој ћемо истрајавати до самог краја - казао је Симикић.

        Професор филозофије на Филозофском факултету и један од говорника, Зоран Арсовић, честитао је студентима:    

        - Штета је што нема организованијег одговора из Бањалуке, јер оно што се дешава у Црној Гори дешава се свим Србима и то је питање опстанка српства - казао је Арсовић.

        Бранко Иванишевић, из Студентске организације Факултета политичких наука, рекао је да овим окупљањем дају подршку у одбрани српских светиња у Црној Гори, те да ће бити размотрена могућност да се овакви скупови организују и убудуће, ако буде потребе.

        Окупљени грађани као и  студенти обећали су да ће поново организовати акције у зависности од развоја ситуације у Црној Гори.

        https://www.glassrpske.com/cir/novosti/banjaluka/poruka-iz-banjaluke-istrajati-do-kraja-u-podrsci-braci-u-crnoj-gori-videofoto/304374

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари