Антитерористичка јединица Републике Српске добила 21 новог командоса

ПРОМОВИСАНА ОСМА КЛАСА ШКОЛОВАНИХ ЗА  ПОЛИЦАЈЦЕ-СПЕЦИЈАЛИСТЕ У САЈ

* Министар унутрашњих послова РС Драган ЛУКАЧ: „Био сам један од првих припадника Специјалне јединице 1992. године када је она формирана, те након 30 година имамо генерације младих момака у САЈ-у који у то време нису били ни рођени, тако да је то за њих већ историја коју они поштују и која их учи како да се понашају и шта значи бити припадник ове јединице

__________________________________________________________

       МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач честитао је новој генерацији припадника Специјалне антитерористичке јединице, те им поручио да поносно и часно носе своје црвене беретке и брину о безбедности грађана.

       У Центру за обуку МУП РС, Лукач је данас истакао да је у Бањалуци промовисана Осма класа и да су додељени сертификати полазницима који су успешно завршили обуку за полицајце-специјалисте у САЈ-у.

       Лукач је додао да је 21 полазник успешно завршио ту веома захтевну обуку и да ће они који нису, бити распоређени на друге послове унутар МУП-а.

       Истакао је да је значајно што је САЈ-а подмлађен са 21 новим припадником.

       - Био сам један од првих припадника Специјалне јединице 1992. године када је она формирана, те након 30 година имамо генерације младих момака у САЈ-у који у то време нису били ни рођени, тако да је то за њих већ историја коју они поштују и која их учи како да се понашају и шта значи бити припадник ове јединице - рекао је Лукач.

       Лукач је изразио увереност да ће и нова генерација специјалаца часно и поносно да носе своју црвену беретку и униформу МУП-а Српске, те да ће се као најелитнија јединица бринути о безбедности Републике Српске и њених грађана.

       https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=495091

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари