Амбасадор Иванцов предао Шеранићу лекове које је Српској донирала Руска хуманитарна мисија

ПРИМОПРЕДАЈИ У БАЊАЛУЦИ ПРИСУСТВОВАО И СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ

* Милорад ДОДИК: Упућујем захвалност свима који су помогли Српској на било који начин, посебно Русији чији су медицински тимови дезинфиковали многе установе широм Републике Српске, а сада помаже на овај начин достављајући лекове који су потребни и користе се у самом лечењу болести изазване вирусом корона

* Ален ШЕРАНИЋ: Ово је вредна донација лекова који су део терапије у борби против вируса корона, али и терапије важне за пацијенте који су хронични болесници. Са Руском хуманитарном мисијом смо завршили и пројекат који је омогућио да више од 300 људи прође кроз различите врсте офталмолошких прегледа које су руске колеге са великим успехом организовале у регији Источног Сарајева

____________________________________________________________________

        АМБАСАДОР Руске федерације у БиХ Петар Иванцов предао је министру здравља и социјалне заштите Републике Српске Алену Шеранићу медицинску помоћ коју је Руска хуманитарна мисија преко свог регионалног представништва за Балкан упутила Републици Српској.

Донација лијекова од Русије - Фото: РТРСДонација обухвата лијекове широке примене чија је листа утврђена у договору с Министарством здравља Републике Српске.

        Циљ ове организације је да допринесе да Република Српска лакше савлада здравствену кризу изазвану вирусом корона и да пошаље поруку солидарности с братским српским народом.

        Примопредаји је присуствовао и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

        Додик и Шеранић захвалили су на донацији која ће бити подељена здравственим установама и становништву Републике Српске.

        Додик је захвалио свима који су помогли Српској у борби против вируса корона, посебно Русији која је и овај пут била уз српски народ на овом простору.

        Он је изразио захвалност Иванцову и Руској хуманитарној мисији што је учинила напор да обезбеди ову помоћ која је важна за Републику Српску, не само због лијекова него и због чињенице да је Русија овде присутна путем своје хуманитарне мисије.

        - Упућујем захвалност свима који су помогли Српској на било који начин, посебно Русији чији су медицински тимови дезинфиковали многе установе широм Републике Српске, а сада помаже на овај начин достављајући лекове који су потребни и користе се у самом лечењу болести изазване вирусом корона - рекао је Додик.

        Српски члан Председништва БиХ изразио je уверење да су грађани у Републици Српској на Дан побједе над фашизмом свесни колики су допринос тој победи дали Русија и руски народ који је имао несумњиво највећи број жртава, те колико је допринео тој победи и српски народ над којим је у Другом светском рату извршен геноцид.

        - Многе неистине о томе долазе од оних који су наследници тих идеологија у настојању да омаловаже допринос Руса и Срба победи над фашизмом у Другом светском рату - истакао је Додик.

        Министар Шеранић је нагласио да је реч о вредној донацији лијекова који су дeо терапије у борби против вируса корона, али и терапије важне за пацијенте који су хронични болесници.

        - Са тог аспекта ћемо искористити ову донацију и упутити је према нашем становништву - нагласио је Шеранић.

        Он је честитао грађанима Српске и Русије Дан победе над фашизмом, те изразио захвалност Руској хуманитарној мисији и Амбасади Русије у БиХ на овим активностима на којима се континуирано ради када је упитању унапређење сектора здравства у Српској.

        - Подсетићу јавност да смо имали прилику да завршимо један пројекат са Руском хуманитарном мисијом, где је више од 300 људи прошло кроз различите врсте офталмолошких прегледа које су руске колеге организовале и која је имала велики успех у регији Источног Сарајева - рекао је Шеранић.

        https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=383016

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари