Браћи Карабатић и дружини прети до пет година затвора

РУКОМЕТНИ ЗЕМЉОТРЕС У ФРАНЦУСКОЈ У ЧИЈЕМ ЈЕ ЕПИЦЕНТРУ НАЈБОЉИ ИГРАЧ СВЕТА

  • Лукина девојка – тв-звезда Жени Прије - признала да је уложила новац који јој је дао млађи Карабатић. Она је, такође, открила колико јој је новца он дао и колико је зарадио од тог клађења
  • Према подацима тужилаштва, укупно 87.880 евра је уложено на спорну утакмицу, што је 40 пута више од уобичајеног износа за меч Прве лиге Француске

         БИО је идол нације, најбољи спортиста Француске у 2011. години, а ноћас је други пут заредом преноћио у притвору.

         И не само то - најбољи рукометаш света Никола Карабатић би, са још 17 оптужених, могао да проведе пет година иза решетака!

         Рукометни земљотрес и данас је тресао земљу Гала, а тужилац у Монпељеу је рекао да је девет рукометаша под великом сумњом да су се нелегално кладили и били умешани у намештање утакмице.

         Као што је познато, Никола Карабатић, његов брат Лука, те Младен Бојиновић, Словенци Вид Кавтичник, Драган Гајич и Примож Прост, Французи Самуел Онрубија и Микаел Робан, као и Тунижанин Висем Хмам, сумњиче се да су 12. маја наместили утакмицу са Сесон Севињом, коју је Монпеље неочекивано изгубио.

         По наводима оптужнице, то су урадили да би зарадили на кладионици.

 

Пропевала Лукина дјевојка

         Јуче је приведено 18 људи, што је потврдио тужилац Брис Робан.

         "Постоје озбиљне сумње у нелегално клађење", рекао је Робан и нагласио да је девојка Луке Карабатића, ТВ звезда Жени Прије, признала да се кладила у име играча.

Жени Прије

         "Жени Прије је признала да је уложила новац који јој је дао Лука Карабатић. Она је, такође, рекла колико јој је новца он дао и колико је зарадио од тог клађења", додао је Робан.

         Према подацима тужилаштва, укупно 87.880 евра је уложено на спорну утакмицу, што је 40 пута више од уобичајеног износа за меч Прве лиге Француске.

         "Већина улога је дата у исто време дана, а 99,94 одсто је уплаћено на вођство Сесон Севиња на полувремену", додао је тужилац.

         Робан је напоменуо да је тужилаштво јасно раздвојило опкладе које су положили играчи и људи повезани са њима од обичних букмејкера. Председници два клуба и тренери су потпуно чисти...

         Осумњичени рукометаши ће сутра бити приведени судији, који ће их саслушати по оптужници у којој се терете за спортску корупцију и превару.

         Ако буду проглашени кривим, могли би да проведу пет година у затвору и да плате 75 хиљада евра казне.

 

Браћа Карабатић признају клађење, не и намештање

         НИЈЕДАН играч још није признао да се кладио, али то ће урадити браћа Карабатић.

         Тако је најавио њихов адвокат, уз напомену да ће демантовати да су наместили меч.

         "Признаће да су се кладили, јер су уплатили тикете. Али, случај намештања мора да буде потврђен. Тужилац мора да пружи доказе. Једино што могу да кажем је да моји клијенти оштро демантују намештање меча", рекао је Ерик Дипон-Морети за француски радио РТЛ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари