Цвијановић: Улица не сме бити та која управља, рад МУП нека оцени тужилаштво

У ИНТЕРВЈУУ „ВЕЧЕРЊЕМ ЛИСТУ“ НАГЛАСИЛА: СЛУЧАЈ ДРАГИЧЕВИЋ ПОСТАО ЈЕ ДЕО ИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ

         ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оценила је да је случај смрти младог Бањалучанина Давида Драгичевића нашкодио свима зато што су се кроз њега показала бројна лица и наличја.

         "Суштина је да је у таквим случајевима једино тужилаштво позвано деловати. Нажалост, многи други давали су квалификације, вероватно и зато што се толико дуго чекао став тужилаштва", констатовала је председник Владе Српске за "Вечерњи лист" издање за БиХ.

         Она је изразила жаљење због трагедије породице Драгичевић, али и због политизације целог овог трагичног догађаја.

         "Међутим, није на председнику Владе да води истрагу и да се петља у истрагу полиције и тужилаштва", додала је Цвијановићева, истичући да Тужилаштво треба да да одговор да ли је Министарство унутрашњих послова у овом случају поступало исправно и у складу са процедурама.

         Наводећи да никада није бранила некога ко је чинио било шта непрописно, Цвијановићева је рекла да, ако је неко нешто погрешно радио или заташкавао, мора бити санкционисан.

         "Исто тако, не подржавам да се праве разне конструкције нити да улица постаје она која управља. Понављам, желим да се утврди истина", нагласила је Цвијановићева, констатујући да је, нажалост, случај "Драгичевић" постао део предизборне кампање.

(Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари