Жељка Цвијановић на Трамповом Молитвеном доручку у вашингтонском хотелу „Хилтон“

„ОВО ЈЕ ДОБРА ПРИЛИКА И ДА СЕ ИСТАКНЕ ПОЛОЖАЈ И ЗНАЧАЈ РС

У РЕГИОНАЛНИМ ОКВИРИМА“

        ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је 66-ом Националном молитвеном доручку који се традиционално одржава у Вашингтону, а чији је домаћин председник САД Доналд Трамп.

        Молитвеном доручку у хотелу „Хилтон“ присуствовало је више хиљада званица из света политике, друштва и економије из више од стотину земаља за које Организациони одбор, који чине представници америчког Конгреса, оцене да су остварили значајне друштвене резултате у својим земљама, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

        Овом приликом Цвијановићева је истакла да је Национални молитвени доручак добра прилика да се у непосредном контакту са представницима америчких институција, као и учесницима из других земаља размене искуства и мишљења о актуелним темама, али и истакне положај и значај Републике Српске у регионалним оквирима, наводи се у саопштењу.

        Она је нагласила да је посета Вашингтону добра прилика за сусрете са утицајним личностима у САД, представницима америчког Конгреса, финансијских институција, али и са представницима српске дијаспоре у САД.

        Сваке године, председник САД и чланови Конгреса позивају званичнике других држава, политичаре из САД, дипломате и угледне званице да размене пријатељске поруке кроз молитву и тако изразе међусобну захвалност, напомиње се у саопштењу.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари