ВЛАЈКИ: Додик ће са Русијом економски извући Србију

ПОТПРЕДСЕДНИК РС ОЦЕНИО ДА СУ БОНСКА ОВЛАШЋЕЊА

„ЈЕДНA ОД НАЈСРАМНИЈИХ СТРАНИЦА НОВЕ ЕВРОПСКЕ ИСТОРИЈЕ“

  • Влајки сматра да је неоколонијална политика кроз западне финансијске институције довела БиХ на праг дужничког ропства и да је председник Српске Милорад Додик прочитао о чему се ради
  • На економском плану, помоћ која је стизала из овог дела међународне зајднице добрим је делом служила за прање новца што потврђује и нестанак око десет милијарди евра. Срамотно је и то што су милиони евра који је наводно требало да послужи за развој Сребренице отишло у приватне џепове, подсећа потпредседник Српске
  • Изузетно је срамотно пресецање Републике Српске на два дела преко такозваног дистрикта Брчко са нејасним намерама нових господара света у погледу судбине како БиХ, тако и Српске

           ЕКОНОМСКИ аранжмани које председник Републике Српске Милорад Додик прави са Руском федерацијом допринеће, привремено али и стретешки, решавању многих проблема у Српској, оценио је потпредседник Републике Српске Емил Влајки.

           „Овакво Додиково умеће освестиће, надам се, одговорне факторе у евроатлантском делу међународне заједнице, који ће преиспитати своју политику према БиХ, посебно према Републици Српској“, наводи Влајки.

           Овај угледни политички филозоф нагласио је да би евроатлантисти требало да реално помогну БиХ, уместо што је уваљују у неоколонијално ропство, у међусобну мржњу трију народа, те у латентне и стварне политичке и војне сукобе.

           Влајки сматра да је неоколонијална политика кроз западне финансијске институције довела БиХ на праг дужничког ропства и да је председник Српске Милорад Додик схватио ове процесе.

           „На економском плану, помоћ која је стизала из овог дела међународне зајднице добрим је делом служила за прање новца што потврђује и нестанак око десет милијарди евра. Срамотно је и то што су милиони евра који је наводно требало да послужи за развој Сребренице отишло у приватне џепове“, подсећа потпредседник Српске.

           Влајки сматра да западна политичко-војна заједница, осим реторике о људским правима, није учинила ништа конкретно за побољшање живота у БиХ.

           „Уместо грађанског устава, октроисала нам је кроз Дејтон крајње националистички устав, а након тога је све урадила да само један народ од тога има неке стварне користи. Увела је и Бонска овлашћења, једну од најсрамнијих страница нове европске историје“, упозорава он.

           Влајки каже да је резултат таквог деловања међународне заједнице појачана нетрпељивост три конститутивна народа, пораст фундаментализама, стање латентних сукоба и терористичке активности.

           „Срби и Хрвати, посебно преко судских и нелегалних политичких одлука, постали су жртве овакве политике. Изузетно је срамотно пресецање Републике Српске на два дела преко такозваног дистрикта Брчко са нејасним намерама нових господара света у погледу судбине како БиХ, тако и Српске“, закључио је потпредседник Републике Српске Емил Влајки.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари