Владајућа коалиција у Српској позвала представнике РС да напусте институције БиХ

КАДРОВИ САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ У САРАЈЕВУ УПОЗОРЕНИ ДА ЈЕ ИЗЕТБЕГОВИЋ РС ЗАПРЕТИО - РАТОМ

  • „Сматрамо да напуштање заједничких институција БиХ није више питање вашег избора, већ ваше одговорности према Републици Српској која је јуче брутално нападнута“, наглашава се у саопштењу СНСД-а, ДНС-а и СП-а

        ЗАЈЕДНО са лидерима ДНС Марком Павићем и СП Петром Ђокићем, Милорад Додик је позвао српске представнике у заједничким институцијама БиХ да обуставе рад и напусте те институције због претње ратом Републици Српској.

        „Позивамо партије окупљене у Савезу за промјене који чине власт у заједничким институцијама БиХ да без одлагања напусте институције БиХ и врате се на консултације у Републику Српску, где би са осталим партијама које су присутне у садашњем сазиву Народне скупштине Српске постигле договор о заједничком одговору на претњу ратом која је јуче упућена из Сарајева“, наводи се заједничком саопштењу СНСД-а, ДНС-а и СП-а.

        У саопштењу се истиче да је „изјава бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да би ратом решавао унутрашња политичка питања у БиХ изазвала узнемирење не само у Републици Српској, већ и у целом региону“.

        „Уље на ватру додало је и Изетбеговићево залагање за признавање лажне државе Косово, што је угрозило напоре Србије да се на Балкану очувају мир и стабилност као предуслов напретка свих. Сматрамо да напуштање заједничких институција БиХ није више питање вашег избора, већ ваше одговорности према Републици Српској која је јуче брутално нападнута“, наглашава се у саопштењу СНСД-а, ДНС-а и СП-а.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 23:35 14.11.2017.

  • +16
Voting is closed.

Vlast i opozicija REPUBLIKE SRPSKE moraju složno zajedno braniti SRPSKI NAROD! CCCC

Slobodanka's picture
Slobodanka 09:57 15.11.2017.

  • +14
Voting is closed.

INTERVJU „Istorija je na našoj strani“
http://www.dw.com/sr/istorija-je-na-na%C5%A1oj-strani/a-41330109

Ovde je intervju u celosti...
5-ti minut Novinar Dojče Vele Zorica Ilić pita: ... Jeste li spremni na najgori mogući vid obrane?
Bakir Izetbegović: " Na rat? Jesam! Svako u ovoj zemlji, svako ko voli ovu zemlju, mora biti spreman i ići do kraja kad je u pitanju njen teritorijalni integritet."

Prošlog rata 1992 - 1995 je li Bakir boravio negde u inostranstvu, kad je tako oran?

Zorica Ilić je rođena u Tuzli gdje je završila osnovnu i srednju školu i studij žurnalistike... Na Deutsche Welleu radi kao urednik i voditelj od 2006. godine.
http://www.dw.com/bs/zorica-ili%C4%87/a-16254808

Додај коментар