Ухапшен и градоначелник дистрикта

  ВЕЛИКА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА У БРЧКОМ

          

  • Акција је усмерена против укупно 14 функционера дистрикта, а седам је ухапшено, укључујући и градоначелника Драгана Пријића

        БАЊАЛУКА, (ФоНет) - Полиција Брчко дистрикта у акцији "Бинго" ухапсила је бившег градоначелника дистрикта Драгана Пајића и и још шест високорангираних службеника и носилаца извршних функција у Влади дистрикта, осумњичених за злоупотребу службеног положаја и подмићивање.

        Они су приведени по налогу Тужилаштва и Основног суда Брчко дистрикта.

        Према непотврђеним информацијама, полиција Брчко дистрикта претресла је зграду Већнице, Одељење за образовање, Одељењу за здравство и Канцеларију за управљање јавном имовином.

        Претресени су кабинет градоначелника, као и породична кућа Драгана Пајића.

        Горан Лујић, шеф полиције Брчко дистрикта, изјавио је у да је у акцији "Бинго" ангажован велики број полицијских службеника више безбедносних агенција у БиХ.

        Полиција је имала 14 наредби за претресе на 26 локација, од којих су 23 локације у Брчком, две у Тузли и једна у Бањалуци", рекао је Лујић.

        Новоизабрани градоначелник Брчко дистрикта Мирослав Гаврић рекао је да се, према његовим сазнањима, акција односи на више шефова Владиних одела и њихових заменика, као и других особа из Владине администрације.

       Акција је усмерена против 14 особа, седам је ухапшено, саопштила је полиција.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари