У Српској уопште не постоји тело које би обезбедило цензуру!

САОПШТЕЊЕ КАБИНЕТА ПРЕДСЕДНИКА РС

МИЛОРАДА ДОДИКА ПОВОДОМ ФИЛМА „У ЗЕМЉИ КРВИ И МЕДА“

        БАЊАЛУКА, (ФоНет) - Филмски дистрибутери у Републици Српској (РС) имају потпуну слободу да у биоскопима дистрибуирају филмове по свом нахођењу и у њихов избор нико се не меша, саопштио је данас кабинет председника РС Милорада Додика, наводећи да није тачна тврдња Анђелине Џоли да је РС забранила емитовање њеног филма „У земљи крви и меда“.

       „У Републици Српској, као демократској заједници и отвореном друштву, уважавају се све слободе, па тако и уметничке, и сходно томе нема цензуре нити било каквих забрана“, наводи се у саопштењу, које преноси Срна.

       У саопштењу се констатује да прича о забранама и цензурама спада у област конструкција, јер у РС, која „поштује највише демократске стандарде, уопште не постоје тела која се баве цензуром и забранама“.

       Министар просвете и културе РС Антон Касиповић изјавио је Срни да ово министарство нити забрањује, нити дозвољава приказивање филмова у РС, него дистрибутер самостално бира филмове које ће да прикаже.

       Дистрибутер филма за Републику Српску и директор Мултиплекса Палас у Бањалуци Владимир Љевар је рекао да ће у свом биоскопу пуштати филмове које људи хоће да гледају, наводећи да са овим остварењем то није случај.

       „Тај филм дефинитивно неће бити приказан у Бањалуци и то је моја одлука. Ја одређујем шта ће играти у Паласу, а шта не“, рекао је Љевар.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари