Штрахе: БиХ нема будућност – у њој функционише само Република Српска

 „НИСУ СВИ МУСЛИМАНИ ТЕРОРИСТИ, АЛИ ИЗА СВИХ НАПАДА У ЕЗ ПОСЛЕДЊИХ ГОДИНА СТОЈЕ – МУСЛИМАНИ”

         ЛИДЕР Слободарске партије Аустрије Хајнц-Кристијан Штрахе изјавио је да би Републици Српској требало да буде омогућено право на самоопредељење и да не разуме зашто међународна заједница инсистира на мултиетничкој БиХ.

         „Јасно је да БиХ као таква не може да функционише”, рекао је Штрахе за РТРС.

         Он је истакао да је недопустиво да међународна заједница користи силу да би очувала једну вештачки креирану државну заједницу, супротно вољи њених народа. Штрахе је нагласио да би Срби и Хрвати у БиХ требало да добију право да сами одлучују о својој судбини.

         „Једина структура која у БиХ функционише јесте Република Српска и због тога и не видим сјајну будућност за БиХ. Из тог разлога требало би да размислимо да Републици Српској омогућимо да има право на самоопредељење”, додао је Штрахе.

         Он каже да се БиХ суочава са претњом да постане будућа база екстремиста, након извесног пораза Исламске државе у Сирији и Ираку, те упозорава да БиХ није у стању да сама изађе на крај са том пријетњом.

         „Није сваки муслиман терориста, али иза свих терористичких напада почињених последњих неколико година у Европи, стоје муслимани. Опасност је велика”, рекао је Штрахе.

         Лидер Слободарске партије Аустрије навео је да је ЕУ погрешила када је увела санкције Русији и да би било потребно заузети чвршћи став према Турској.

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари