Српска слави свој Дан Републике упркос Сарајеву, Анкари, Бриселу и Вашингтону

УЗ ТАКТОВЕ „МАРША НА ДРИНУ“ КРЕНУО ДЕФИЛЕ ПОЛИЦИЈЕ, СТУДЕНАТА, ОСНОВАЦА, СПОРТИСТА…

        НАМЕРАВАЛИ да јој забране. Плашили је, претили јој. Вршили притиске са свих страна.

        Најжешћи и најупорнији су били они који су разбили велику Југославију, а чине све да сачувају „малу Југославију“ (БиХ), али да у њој главни буду следбеници творца Исламске декларације.

        Само, Република Српска се није уплашила ни поколебала.

        Почела је прославу свог Дана Републике који су намеравали да јој забране. И сарајевски исламисти и њихови покровитељи и заштитници из Обаминог Стејт департмана и Анкаре.

        У свечаном дефилеу учествују припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Борачке организације Републике Српске и студенти који носе велику заставу Републике Српске.

        Марширају и припадници Републичке управе Цивилне заштите, Одсека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Бањалука, чланови Градске организације Црвеног крста Бањалука, предузећа „Поште Српске“ и Савеза националних мањина Републике Српске.

        У дефилеу су и чланови Бањалучке филхармоније, Бањалучке мажореткиње, чланови културно-уметничких друштава „Пискавица“, „Чајавец“ и „Пелагић“, као и Кошаркашког савеза, Фудбалског савеза и Рукометног савеза Српске.

        Улицом Краља Петра Првог Карађорђевића дефилују и чланови Женског рукометног клуба и Рукометног клуба „Борац“, Рукометног клуба „Младост“, Бициклистичког савеза, Боксерског клуба „Славија“, Одбојкашког клуба „Лакташи“, те Мото-клуба „Ноћни вукови“.

        Студенти Универзитета у Бањалуци носе заставу Српске, величине 12 и ширине 6 метара, кроз центар града.

        Дефиле је кренуо уз тактове „Марша на Дрину“.

        Свечаности су почеле наступом бањалучких основаца на Тргу Крајине.

         А били су из основних школа чија имена све говоре: „Змај Јова Јовановић“, „Јован Цвијић“, „Иво Андрић“ и „Алекса Шантић“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

milovan's picture
milovan 15:06 09.01.2017.

  • +85
Voting is closed.

Neka je sa srecom i na mnogaja ljeta JUNACKA BRACO REPUBLIKE SRBSKE.VI STE DANAS OSVETLALI OBRAZ VASKOLIKOG CESTITOG SRBSTVA.

SLO's picture
SLO 15:44 09.01.2017.

  • +59
Voting is closed.

Samo napred. Putin je uz nas.

Baja's picture
Baja 15:45 09.01.2017.

  • +76
Voting is closed.

Idioti i muslimanski šovinisti iz Sarajeva koji su razbili Jugoslaviju više puta tokom prošlog veka, pokušali su da idiotskom odlukom o ukidanju Dana Republike Srpske ,ponize i uplaše srpski narod u Republici Srpskoj.
Dobili su odgovor koji se verovatno nikada ne bi dogodio da su ti mrzitelji i rušioci mira imali gram pameti i poštovanja prema narodu sa kojim žive i prema kojem su tokom istorije počinili stravične zločine...

Bravo za narod Republike Srpske,bravo za Srpsku,srećan Dan državnosti.
Samo pametno,gradite Srpsku i ne primajte se na mržnju muslimana iz Sarajeva.

Baja's picture
Baja 18:38 09.01.2017.

  • +31
Voting is closed.

panter's picture
panter 07:41 10.01.2017.

  • +26
Voting is closed.

Balije su zaboravile da Srbin ima nešto što nijedan drugi narod, a to je inat iliti prkos koji ga tjera da diže glavu makar nad njom i sablja bila. Bolje je da Srbina ne diraju jer bi opet mogli dobiti po ušima.

Додај коментар