Српска је данас слободна, стабилна и трајна и наставиће да функционише

ДОДИКОВИ ПРИЈЕМИ ПОВОДОМ

ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И КРСНЕ СЛАВЕ РС

На састанку са делегацијом Народне скупштине и Вијећа народа РС

  • Борци су дали највише за слободу и значајан степен независности Републике Српске, те да су погинули борци и њихове породице највећи страдалници за Републику Српску
  • Оцењено да је полиција Републике Српске најуспешнија безбедносна агенција у БиХ
  • Председник Републике похвалио рад Народне скупштине РС као „најорганизованијег и најефикаснијег парламента у БиХ“

        Предсједник Републике Српске Милорад Додик организовао је, поводом прославе 9. јануара - Дана Републике Српске и Крсне славе Републике Српске, Светог архиђакона Стефана, пријеме за представнике борачких организација Републике Српске, делегацију Министарства унутрашњих послова Републике Српске, чланове Владе Републике Српске, делегацију Народне скупштине и Вијећа народа Републике Српске и представнике Републике Српске у заједничким органима Босне и Херцеговине.

        У разговору са представницима борачких организација предсједник Републике нагласио је да нас жртве, које су пале у одбрамбено-отаџбинском рату, обавезују да сачувамо Републику Српску и помогнемо породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима.

        Током пријема представника Министарства унутрашњих послова Републике Српске указано је на важност МУП-а у формирању и одбрани Републике Српске и успостављању мира и очувању безбједности у послијератном периоду. Констатовано је да је Полиција Републике Српске најуспјешнија безбједносна агенција у БиХ.

        На састанку са члановима Владе Републике Српске било је ријечи о политичким и економским приоритетима Републике Српске у 2012. години, а предсједник Републике рекао је да је актуелна Влада показала спремност и одговорност за рјешавање проблема у друштву.

        На састанку са делегацијом Народне скупштине и Вијећа народа Републике Српске било је ријечи о раду и активностима ових институција. Предсједник Републике похвалио је рад Народне скупштине Републике Српске, као најорганизованијег и најефикаснијег парламента у БиХ.

        Током састанка са представницима Републике Српске у заједничким органима Босне и Херцеговине указано је на значај и одговорност представника Републике Српске у институцијама БиХ и важност јединственог наступа представника Републике Српске у заједничким органима.

ПРЕДСЕДНИК РС ПОЛОЖИО ВЕНЦЕ НА СПОМЕНИКЕ

ПАЛИМ БОРЦИМА ВРС И БОРЦИМА НОР-а

        Предсједник Републике Српске Милорад Додик, у склопу обиљежавања Дана и Крсне славе Републике Српске, Светог Архиђакона Стефана, положио је вијенце на споменике палим борцима Војске Републике Српске и борцима НОР-а у Бањалуци. Предсједник Републике изјавио је да је Република Српска данас слободна, стабилна и трајна и да ће наставити да функционише, јер је то био завјет бораца који су дали животе за њу.

        Предсједник Додик нагласио је да су борци дали највише за слободу и значајан степен независности Републике Српске, те да су погинули борци и њихове породице највећи страдалници за Републику Српску. Као друштво дужни смо да на најбољи начин помогнемо њиховим породицама и да им се на тај начин одужимо што је могуће више, рекао је предсједник Додик.

(са званичног сајта председника РС)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари