СДС: Додик је одустао од референдума зато што се уплашио, а не због промена у свету

ОПТУЖИЛА „ДОДИКОВЕ КАДРОВЕ“ ДА СУ БИЛИ ЗА ОСНИВАЊЕ СУДА И ТУЖИЛАШТВА БИХ, КАО И БРОЈНИХ АГЕНЦИЈА

       СРПСКА демократска странка се осврнула на оцену Милорада Додика да српски члан Председништва БиХ, Младен Иванић, „спава свој мандат“.

        У саопштењу које је издала се наглашава: „Примитивни напад Милорада Додика, власника СНСД-а, на српског члана Председништва БиХ Младена Иванића одраз је његове личне фрустрације због огољавања политике обмана Додиковог режима. Зна добро Милорад Додик да је његова партија у Парламенту БиХ изгласала законе о Суду и Тужилаштву БиХ, као што зна да се никакве међународне околности нису промениле да би се одустало од референдума осим што се он уплашио“.

        У саопштењу СДС се додаје да Додик „зна јако добро да Младен Иванић није имао времена да, како он каже, спава јер је морао исправљати бројне брљотине функционера СНСД-а, од извоза оружја у Украјину до убрзаног NATO пута, чији су прегаоци били Небојша Радмановић, Никола Шпирић и Ана Тришић-Бабић. Камо среће да је Небојша Радмановић спавао уместо што је све то благосиљао. Камо среће да су посланици СНС спавали, уместо што су гласали за оснивање Суда и Тужилаштва БиХ, нових полицијских агенција на нивоу БиХ, те ревносно потврђивали законе које је наметнуо високи представник“.

        СДС у наставку поставља питање: „Зна ли Милорад Додик колико му је нових агенција на нивоу БиХ направио Никола Шпирић као председавајући Савета министара заједно са посланицима СНСД? Десетине!“

        СДС је поручила лидеру СНСД да је „време лажи и манипулација прошло“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари