Ристовски: Слободе за српски народ нема док се Србија и Српска не споје у једно

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА У БАЊАЛУЦИ ПОВОДОМ ДАНА РС „МИСЛИ НА ОТАЏБИНУ“

  • Небојша СТЕФАНОВИЋ, потпредседник Владе Србије: „Србија воли Српску и свој народ у њој. То јој нико не може оспорити. Имамо обавезу да помогнемо свом народу. Дрина је данас река која спаја“

        У БАЊАЛУЦИ је - поводом Дана Републике Српске - одржана свечана академије „Мисли на отаџбину“.

        Прослављени српски глумац Лазар Ристовски, на почетку академије је рекао да је данас 100 година од славне 1918. године те да су тада Срби живели у једној држави, а да су данас у две државе.

        Он је рекао да се једино тактиком и дипломатијом данас може остварити помак:

        „Србија је Српској мајка. Није људски и цивилизацијски држати људе под истим кровом ако не желе да живе заједно. Срби пре сто година - да би живели заједно - дали сваку трећу мушку главу. Зашто Срби с обе стране Дрине не живе заједно? Срби РС и Србије треба да живе у једној држави. Слободе за српски народ нема док се Србија и Српска не споје у једно, а слобода нема цену“.

        Позвао је све - када дођу кући - да напишу поруку „Српска је заљубљена у Србију“ и „Србија воли Српску“ и да то ставе на све друштвене мреже којима имају доступ.

        Небојша Стефановић, потпредседник Владе Србије, рекао је да Србија воли Српску и свој народ у њој и да јој то нико не може оспорити.

         „Имамо обавезу да помогнемо свом народу. Дрина је данас река која спаја“, рекао је Стефановић.

        Академији су присуствовали Милорад Додик, Младен Иванић, српски члан Председништва БиХ, Жељка Цвијановић, председница Владе РС, Томислав Николић, бивши председник Србије, Александар Вулин, министар одбране Србије, принц Александар и Катарина Карађорђевић, Емир Кустурица...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 20:24 09.01.2018.

  • +16
Voting is closed.

Slazem se sa naslovom ,samo nemojti o tome
pokvaren si ko mucak kao i tvoj "ljubimac" Vucic.
Lesinari lete pre nego sto se pojave lesine.

Аnonymus's picture
Аnonymus 23:19 09.01.2018.

  • +14
Voting is closed.

Oni koji predaju KiM zajedno sa gnjida-Ristom dosli u Banjaluku da srbuju. I nije svaka treca muska glava nego je skoro polovina muskog (ili trecina ukupnog) stanovnistva Srbije dala zivot za njenu slobodu. A sada ce se nameravanom predajom KiMa siptarima pljunuti na gigantske zrtve koje su Srbi, ne jednom u svojoj istoriji podneli.

спој's picture
спој 08:22 10.01.2018.

  • +10
Voting is closed.

Прво да Република Србија поврати суверенитет над својом територијом. Док нам је Космет окупиран боље да се сачека са уједињењем Србије.

Додај коментар