Предраг Марковић: За Србију је Бањалука западна престоница свих Срба

„ИМА ТУ НЕКА ГРАНИЦА КОЈА ЈЕ ПРИВРЕМЕНА, ДОДИК ЋЕ СЕ СА СВИМА НАМА ПОТРУДИТИ ДА ЈЕ ИЗБРИШЕМО“

* Милорад ДОДИК на конгресу Социјалистичке партије у Бањалуци: БиХ није држава већ територија, а суверенитет припада ентитетима. РС је, упркос свим тешкоћама, остала стабилна и самоодржива, и једина у БиХ може да функционише без међународног интервенционизма. Морамо одбацити бх. унитаризам, једино пристајемо на савезништво са Србијом

         ЗАМЕНИК председника Социјалистичке партије Србије (СПС) Предраг Марковић изјавио је да је за Србију Бањалука западна престоница свих Срба.

          "Ту има нека граница, која је привремена. Председик Српске Милорад Додик са свима нама ће се потрудити да је избиршемо. То је није национализам, већ европска интеграција", рекао је Марковић, обраћајући се на Конгресу Социјалистичке партије РС у Бањалуци.

         Према његовим речима, Србија и РС су исто.

         Потпредседник СПС Жарко Обрадовић изјавио је да су економски развој и социјална правда важне за грађане Србије и Републике Српске.

         Према његовим речима, социјалисти у Србији и РС имају веома дугу и богату сарадњу, а да им је заједнички циљ бољи живот грађана, као и да Србија и РС буду заједно.

         Конгресу СП-а су, осим руководства и чланства те странке, присуствовали и председник СНСД-а Милорад Додик, заменик председника ДНС-а Недељко Чубриловић, као и председник Уједињене Српске Ненад Стевандић.

         У свом говору Додик је рекао да БиХ "није држава већ територија, а да суверенитет припада ентитетима".

         Он је оценио да је РС, упркос свим тешкоћама, остала стабилна и самоодржива, као и да једина у БиХ може да функционише без међународног интервенционизма.

         "Странци су нам признајући БиХ наметали своју вољу, сатанизујући Србе. Морамо одбацити бх. унитаризам, једино пристајемо на савезништво са Србијом", нагласио је Додик.

Бета

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари