Подршка генералу Младићу на Тргу Крајине у Бањалуци

ОКУПЉАЊЕ НА ПРВУ ГОДИШЊИЦУ ХАПШЕЊА РАТНОГ КОМАНДАНТА ВОЈСКЕ РС

  • У бањалучком храму Христа Спаситеља запаљене су свеће за здравље генерала

         ОКУПЉАЊЕМ на Тргу Крајине, неколико десетина грађана Бањалуке подржало је првог команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића, поводом годишњице његовог хапшења.

         Предраг Адамовић, у име окупљених грађана, рекао је новинарима да је генерал Младић бранио свој народ и да ће као такав бити уписан у историју српског народа.

         Адамовић је нагласио да Хашки суд суди сваком слободољубивом човеку како би му убио вољу за супротстављањем силама које желе да владају светом.

         Грађанима је дељен и летак, на којем је, између осталог, наведен и податак да су, од укупно изречених 960 година казни, Срби добили 748 година затвора и четири доживотне казне, Хрвати 166 година, а Бошњаци једва 41 годину.

         Након окупљања на Тргу Крајине, на којем је виђен и транспарент „Бог ти помогао, ђенерале“, у бањалучком храму Христа Спаситеља запаљене су свеће за здравље генерала.

         И активисти Отачаственог покрета Образ ноћас су у Бијељини лепили плакате са ликом генерала Ратка Младића и натписом „Србин“.

         Из овог покрета је саопштено да садржај плаката не нарушава права ниједног од конститутивних народа у БиХ, нити позива на верску, етничку, националну или расну нетрпељивост.

         Генерал Ратко Младић ухапшен је 26. маја прошле године у Лазареву код Зрењанина.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари