Опозиција скуп својих функционера и активиста у Бањалуци прогласила за „скупштину народа”

ТВРДИ ДА НЕ СПРЕМА „МАКЕДОНСКИ СЦЕНАРИО” ЗА РС ИАКО ЈЕ ТО ЊЕН ПРИПАДНИК ДРАГАН МЕКТИЋ НАЈАВИО

         СТРАНКЕ опозиције у РС организовале су у Бањалуци скуп који су назвале „скупштином народа”, мада на њој никаквог народа није било. Све сами функционери и активисти опозиционих странака.

         Председник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да се на тај начин чува и штити РС, која је економски уништена од актуелене власти и пред бројним је изазовима. Критиковао је растрошност власти на рачун грађана, указујући на презадуженост, одлазак младих, лекаре без уплаћених доприноса, лош положај пензионера, незапосленост.

         „У последњих десет година из РС су отете 3,5 милијарде КМ. То су резултати рада режима који се боји истине”, навео је Боренови,ћ додајући да опозиција неће одустати како би РС постала друштво једнаких шанси за све.

         Лидер СДС-а Вукота Говедарица је казао да је власт узела перспективу грађанима те да се то мора променити. Одбацио је оптужбе власти РС да опозиција спроводи тзв. „македонски сценарио у РС”.

         Учинио је то иако је функционер СДС – Драган Мектић, који је истовремено и министар безбедности БиХ – отворено најавио.

         Говедарица је рекао да је председник РС Милорад Додик слагао народ да ће спровести референдум у РС о Суду и Тужилаштву БиХ те показао да нема „политичког карактера и спреман је да ради својих личних интереса прода и народ и РС”.

         Председник НДП-а Драган Чавић је подсетио да је опозиција на последњој седници Народне скупштине тражила да се поштују Устав и закон и да се расправља о ревизорском извештају о стању буџета РС у 2016., јер је то била законска обавеза, а ревизија још једина указује на неправилности у раду власти, што она не желе да се зна.

         На „скупштини народа” говорили су и други посланици опозиције, а најављено да ће се овакви скупови у наредних годину дана организовати у општинама РС.

         Скупу су присуствовали и српски члан Председништва БиХ Младен Иванић, заменик председавајућег Представничког дома парламента БиХ Младен Босић, те министар спољних посла БиХ Игор Црнадак.

         (Извор: Фена)

         Додик: Да нисам у Бечу, показао бих
         им шта је пленум и шта је подршка

         ДА НИСАМ послом у Бечу, СНСД би организовао скуп у дворани “Борик”, па да види опозиција шта је пленум и подршка, поручио је председник СНСД-а и Републике Српске Милорад Додик из главног града Аустрије.

         Оценио је да је скуп који је организовала опозиција у Банском двору, само скуп “њихових симпатизера”, те да их има више скупљали би се на “неком тргу или у већој дворани”.

         “Показују се преамбициозним, какав народ, то су неки њихови симпатизери који се окупљају на неком протестном митингу и ништа више. Увек они који су слаби у политици, покушавају да се идентификују са народом и да на тај начин то представе”, изјавио је Додик за АТВ.

Он додаје да не очекује никакав ефекат скупа у Банском двору.

         (АТВ)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари