Ојачајмо своју веру као народ и појединци

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ МИЛОРАДА ДОДИКА

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик, поводом предстојећег празника Христовог Рођења, упутио је најискреније честитке Његовој Светости патријарху српском господину Иринеју, митрополитима, епископима, свештенству и монаштву Српске православне цркве и целокупном православном српском народу, као и свим православним верницима у Републици Српској и Босни и Херцеговини који празнују по јулијанском календару.

         „Божић је подсећање на универзалне вредности љубави и доброте које нам помажу да, као народ и појединци, ојачамо нашу веру и, заједно са свим људима добре воље, градимо праведно и хумано друштво, бољи живот и сигурну будућност.

МИР БОЖИЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!“

Додик примио великодостојнике

верских заједница и академике

ПОВОДОМ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И СЛАВЕ РС

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик организовао је, поводом прославе 9. јануара - Дана Републике Српске и Крсне славе Републике Српске, Светог архиђакона Стефана, пријеме за чланове Академије наука и уметности Републике Српске и представнике верских заједница у Републици Српској.

         Председник Републике је, на састанку са представницима Академије наука и уметности Републике Српске, изразио задовољство радом и активношћу Академије и чињеницом да је Академија добила нове просторије, што је омогућило боље услове рада ове значајне институције.

         Током састанка са представницима верских заједница председник Републике је оценио да је сарадња органа и институција Републике Српске и верских заједница добра и нагласио да у наредном периоду више пажње треба посветити решавању статусних питања верских службеника.

(са званичног сајта председника РС)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари