Николић: Срби с обе стране Дрине су један народ, тако се осећају и тако живе

АЛИЈИНОМ СИНУ ПОРУЧИО: БАКИР ЈЕ УМИСЛИО ДА ЈЕ ПРЕДСТАВНИК СВИХ ГРАЂАНА У БИХ

        ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић изјавио је данас у Бањалуци да је Република Српска (РС) на референдуму рекла да хоће да слави 9. јануар као свој Дан Републике и да за њега није постојала дилема да ли ће доћи на прославу Дана РС.

        „Треба пронаћи оно што нас спаја, а не раздваја. Српска је рекла на референдуму да хоће да слави свој дан“, рекао је Николић на свечаном пријему поводом Дана РС.

        Коментаришући позив бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да не долази у Бањалуку 9. јануара, јер је Уставни суд БиХ оспорио 9. јануар као Дан РС, председник Србије је казао да је Изетбеговић „умислио да је представник свих грађана у БиХ“.

        Николић је рекао да је РС мултиетничка држава, додавши да је данас велики дан за све Србе, јер показује своју „вољу и одлучност“.

        Срби с обе стране Дрине су један народ, тако се осећају и тако живе, рекао је председник Србије.

        Бивши министар спољних послова Србије Вук Јеремић, који је поводом Дана РС такође дошао у Бањалуку, рекао је да је данас велики свечани дан за Републику Српску и за цели српски народ.

        „Почаствован сам што сам овде. Специјални односи Србије и РС су један од темеља Дејтона“, изјавио је Јеремић за Радио-телевизију РС.

        Наводећи да се у свету дешавају промене и да 2017. година неће бити ништа мирнија од претходе, он је оценио да Срби треба да буду „мудри да остваре своје интересе“.

        Председник Скупштине општине Грачаница, на Косову, Владета Костић честитао је свим грађанима и руководству РС Дан Републике, додавши да је жеља Срба с Косова да РС буде још јача и снажнија.

        У Административном центру Владе РС у Бањалуци одржан је свечани пријем поводом Дана Републике којем су присуствовале многобројне званице.

        У Бањалуци данас борави и принц Александар Карађорђевић, који се раније састао с председником РС Милорадом Додиком.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари