МУП Српске: Институције БиХ надлежне за увоз наоружања дале сагласност за 2.500 пушака

БИЋЕ КУПЉЕНЕ ОД „ЗАСТАВА ОРУЖЈА” – ПОТПИСАН И МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ СА МУП РФ

  • МУП РС: Полицијски службеници МУП РС тренутно користе оружје које је у просеку старо око двадесет година. План Министарства је да сваки полицијски службеник, осим редовне опреме, дужи и кратко и дуго наоружање, што је у складу са законом. Количина набављеног наоружања, тачније број дугих цеви, неће прелазити број полицијских службеника”

          МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Републике Српске тврди да је Дирекција за промет наоружања и војне опреме РС, у поступку набавке ватреног оружја за опремање МУП РС, прибавила све потребне сагласности које издају надлежне институције БиХ за увоз наоружања.

          Полиција РС набавља ватрено оружје из предузећа „Застава оружје” из Крагујевца у Србији, а путем Дирекције за промет наоружања и војне опреме РС.

          Из МУП РС напомињу да полицијски службеници МУП РС тренутно користе оружје које је у просеку старо око двадесет година, потврђено је за Фену.

          - План Министарства је да сваки полицијски службеник, осим редовне опреме, дужи и кратко и дуго наоружање, што је у складу са законом. С тим у вези, количина набављеног наоружања, тачније број дугих цеви, неће прелазити број полицијских службеника запослених у овом министарству – навели су из МУП РС.

          Приликом посете Руској Федерацији министар унутрашњих послова РС Драган Лукач потписао је у Москви, како се напомиње, Меморандум о разумевању између МУП РС и Главне управе Министарства унутрашњих послова Руске Федерације за Град Москву, који је у складу са одредбама Споразума између Министарства унутрашњих послова Руске Федерације и Министарства безбедности БиХ.

          - Меморандум је израз препознате потребе потписница за чвршћом сарадњом и остваривањем директног контакта у области сузбијања и борбе против транснационалног криминала и најтежих кривичних дела, а све у циљу ефикаснијег остваривања права и слобода грађана Републике Српске и Руске Федерације – навели су из МУП РС.

          Радови у Центру за обуку полиције РС, у Залужанима код Бањалуке, су у току, а отварање је планирано за Дан Полиције РС, 4. априла.

          Раније је то била војна касарна Залужани.

          (Фена)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари