Министарство трговине и туризма РС: Од сутра ниже цене нафтних деривата

БЕНЗИН И ДОСАД БИО У СРПСКОЈ ЈЕФТИНИЈИ НЕГО У ХРВАТСКОЈ, СРБИЈИ И ЦРНОЈ ГОРИ

        ЦЕНЕ нафтних деривата од сутра ће бити ниже на пумпама у Републици Српској, потврђено је у Министарству трговине и туризма.

        Према информацијама које су достављене Министарству, поједини дистрибутери нафтних деривата су већ у току данашњег дана снизили цене у износу од 0,05 КМ по литри горива.

        Од почетка године приметан је знатан раст цена нафте на светском тржишту, што се директно одразило и на раст цена нафтних деривата у свим земљама, па тако и у Републици Српској.

       „Примера ради, цена нафте по барелу у мају износила је 73,43 долара, док је у јануару износила 66,23 долара. Уколико би се правило поређење са ценама нафтних деривата у земљама окружења, попут Србије, Црне Горе и Хрватске, видљиво је да су цене у Републици Српској ниже. Просечна цена ЕУРО ДИЗЕЛ 5 горива у Републици Српској у мају износила је 2,24 КМ, БМБ 98 2,37, док је БМБ 95 био 2,25 КМ“, наведено је из Министарству трговине и туризма РС.

        Министарство трговине и туризма ће на сутрашњој редовној седници информисати Владу Републике Српске о кретању цена нафтних деривата у Републици Српској.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари