Лукач: Полицајце Српске неће обучавати Руси него амерички и европски инструктори

„МУП РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НЕМА САЗНАЊА ДА У КАМПОВИМА У РУСИЈИ ИМА ДЕЦЕ ИЗ РС“

Драган Лукач

  • Министар унутрашњих послова РС Драган ЛУКАЧ: „Није истина да било ко из Русије обучава наше полицајце нити има било каквих Руса ни у Залужанима нити било где другде, нити ће их бити“

        ПОЛИЦАЈЦЕ Републике Српске ће, као и до сада, обучавати амерички и европски инструктори, а све приче о инструкторима из Русије су нетачне, рекао је Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Српске .

        „Ја сам управо испоставио један захтев да омогуће екипу својих инструктора који ће доћи да раде са нашим младим специјалцима и мислим да ћемо ускоро кренути у обуку с америчким специјалцима. Значи, сва прича о Русима је апсолутно измишљена прича“, рекао је Лукач и додао:

        „Није истина да било ко из Русије обучава наше полицајце нити има било каквих Руса ни у Залужанима нити било где другде, нити ће их бити“.

        Говорећи о набавци оружја, Лукач је рекао да су све набавке у складу са законом, да имају право да поседују и кратко и дуго наоружање, те да су сва одобрења добијена из институција БиХ.

        „Знате да смо имали терористички напад у Зворнику када је полицајац, који је покушао да одбрани свој живот и животе својих колега користио стари пиштољ стар преко 30 година који му се заковао приликом пуцања, тада био рањен. Могли су сви да изгину да се нису појавили припадници јединице за подршку који су ликвидирали нападача“, рекао је Лукач.

        Он је додао да су се за набавку одлучили зато јер никад више неће дозволити да припадници МУП-а не могу да се одбране од напада терориста и криминалаца јер немају исправно оружје.

        Додао је да ће пушке бити набављене из „Заставе“, да коштају 960.000 долара, те да ће бити испоручене у марту.

        Одговарајући на новинарско питање има ли деце из РС у камповима у Русији, Лукач је рекао да МУП нема сазнања те врсте.

        Рекао је да је ту причу покренуо Драган Мектић, министар безбедности БИХ, али да нико није МУП-у доставио имена деце или њихових родитеља који су допустили да им деца буду послана на обуку у стране кампове.

        Независне новине
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари