Лукач: „Аскер“ је потпуна радикализација будућности БиХ - то се мора одмах зауставити

„АКО ЈЕ НАСЕР ОРИЋ У УПРАВНОМ ОДБОРУ ТЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ - НЕ ТРЕБА НИШТА ВИШЕ ГОВОРИТИ“

Драган Лукач

  • Коментаришући информације да америчка администрација планира да на црну листу дода имена још неких званичника из Републике Српске због учешћа организације „Србска част“ у обележавању Дана Републике Српске, Драган Лукач нагласио да „Србска част“ није уопште регистрована у Српској. Указао је и да „Србска част“ није учествовала у дефилеу поводом Дана РС

        МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач сматра да радикализација и обучавање деце у оквиру организације „Аскер“ представља потпуну радикализацију будућности БиХ, која мора да се заустави и спречи што пре.

        „Немамо ништа против да обучавање деце у духовном и верском смислу раде они који су позвани да то раде, али ово је васпитање и обучавање у верском смислу у потпуној радикализацији будућности БиХ“, рекао је Лукач новинарима у Бањалуци, коментаришући наводе да Агенција за истраге и заштиту БиХ (SIPA) врши провере у вези са организацијом „Аскер“.

        Лукач је подсетио да Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске већ дуже указује на потребу дерадикализације у БиХ, али се, међутим, отишло у сасвим другом правцу, јер се радикализују деца и малолетници од седам до 15 година.

        „Шта друго рећи, ако су родитељи своју малољетну децу дали људима који су припадници вехабијског покрета, који су радикализовани и који имају везе са људима који су и на страним ратиштима и у овој организацији“, каже Лукач.

        Он је подсетио да постоји доста информација о људима који су припадници вехабијског покрета, истичући да, уколико је Насер Орић у управном одбору организације „Аскер“, не треба ништа даље говорити.

        Лукач је истакао да се мора радити на дерадикализацији свих који се враћају са страних ратишта у БиХ и да се спречи да одлазе на страна ратишта.

        Коментаришући информације да америчка администрација планира да на црну листу дода имена још неких званичника из Републике Српске због учешћа организације „Србска част“ у обележавању Дана Републике Српске, Лукач је рекао да „Србска част“ није уопште регистрована у Српској.

        Он је навео да је осам људи из Српске који су њихови симпатизери, додајући да тројица од њих имају криминалну прошлост, против којих је МУП Српске раније подносио извештаје и који су осуђивани, а неки су чак и одлежали затворске казне.

        „Србска част није учествовала у дефилеу поводом Дана Републике Српске. МУП Српске је, након достављеног списка свих људи који учествују у ешалонима у дефилеу, пронашао људе који имају проблема са законом и нисмо им дозволили да учествују у дефилеу“, закључио је Лукач.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари