Кустурица: Волео бих да имам атомску бомбу, па да зауставим „причу“ која од Срба прави злочинце

„ИЗЕТБЕГОВИЋИ СУ СА ЉИЉАНИМА ЗАВУКЛИ РУКУ У ЏЕП ТУЂЕ - ХРИШЋАНСКЕ И ЕВРОПСКЕ КУЛТУРЕ“

Емир Кустурица

 • „Шта ради лидер Бошњака Бакир Изетбеговић, него обавља џелатски посао и забија нож у срце једној култури чији идентитет и етика проистичу из мира и Светог Стефана кога су у илегалу протерали након османско-исламске агресије у 15. веку коју је извео султан Мехмед Други, звани Ел фатих, а у протеклом рату је на страни муслимана била јединица која се тако звала, што не смемо заборавити“
 • „За ову борбу, сестре и браћо, имам неколико упутстава. Прво мора бити заустављено мазохистичко понашање највећег дела наше интелектуалне и политичке елите која избегава да се директно супротстави понижавању, да напусте политику кретања испод радара и клечања пред нашим политичким непријатељима, да се окану ситне вајде и прихвате стварност и рву се са њом макар као председник Српске Милорад Додик“
 • „Фантомска међународна заједница сада је таква да је све исто као пред Први светски рат, па уместо Бењамина Калаја имамо Валентина Инцка, а уместо илегалног аустријског суда и процеса Младој Босни постављен је Хашки трибунал, субјективни суд који је кажњавао Србе и понеког Хрвата“

        ПРОСЛАВЉЕНИ српски редитељ Емир Кустурица истакао је вечерас у Бањалуци да Републику Српску и традицију Светог Стефана, као патрона државе Српске, није могуће поништити.

        „Шта ради лидер Бошњака Бакир Изетбеговић, него обавља џелатски посао и забија нож у срце једној култури чији идентитет и етика проистичу из мира и Светог Стефана кога су у илегалу протерали након османско-исламске агресије у 15. веку коју је извео султан Мехмед Други, звани Ел фатих, а у протеклом рату је на страни муслимана била јединица која се тако звала, што не смемо заборавити“, рекао је Кустурица.

        Он је у беседи на свечаној академији поводом 9. јануара - Дана Републике нагласио да Србима не преостаје ништа друго него да се боре као и до сада, да је српски народ заједница везана језиком, те да се не сме дозволити да му буде наметнут други језик.

        „За ову борбу, сестре и браћо, имам неколико упутстава. Прво мора бити заустављено мазохистичко понашање највећег дела наше интелектуалне и политичке елите која избегава да се директно супротстави понижавању, да напусте политику кретања испод радара и клечања пред нашим политичким непријатељима, да се окану ситне вајде и прихвате стварност и рву се са њом макар као председник Српске Милорад Додик“, додао је Кустурица.

        Он је подсетио да га је пред почетак ратних сукоба у БиХ 1990. године „височки терс“ упитао шта му је по националности жена.

        „Кажем, она ти је најбоља смеса, свега има у крви Срба, Словенаца и Хрвата. Он вели не питам те то, него је ли шокица или влахиња. Кажем му Југословенка, а он мени, е па да ти кажем слабо ти мени Куста радиш, не трудиш се, ниси је још превео на нашу страну, јер уопште није важно које је вере, важно је да је муслиманка“, присетио се Кустурица.

        Према његовим речима, та реченица била је све време политичка идеја водиља некадашњег лидера муслимана Алије Изетбеговића и његових политичких следбеника.

        Кустурица тврди да је све што се дешавало након смрти оца Алије, син Бакир Изетбеговић усмерио на осветничко рушење другачијег од онога што је замислио, а посебно Републике Српске.

        „То ради у сарадњи са делом фантомске међународне заједнице, где је на крају било све исто као пред Први светски рат, па уместо Бењамина Калаја имамо Валентина Инцка, а уместо илегалног аустријског суда и процеса Младој Босни постављен је Хашки трибунал, субјективни суд који је кажњавао Србе и понеког Хрвата“, сматра Кустурица.

        Он је нагласио да је у међувремену реченица да није важно које смо вере прерађена и да би сада требало да будемо ако не већ одмах Бошњаци, онда прво Босанци, а на крају Муслимани.

        „Шта може бити већа препрека од Светог Стефана за реализацију такве намере и зато су одлучили да га сруше. Стефан Твртко Котроманић који себе назива краљем Босне, Поморја, Хумске земље, Подриња... прославља Светог архиђакона и првомученика Стефана, а након крунисања на грб Котроманића ставља љиљане као симбол који је у хришћанској Европи симболизовао чистоту пресвете Богородице“, подсетио је Кустурица.

        Он је навео да су се Изетбеговићи „заиграли са љиљанима давно“ и трошили их као своје патриотске биљке.

        „Дакле, заменом теза и завлачењем руке у џеп туђе културе. Какве везе они имају са традицијом хришћанске и секуларне Европе? Није Свети Стефан био крсна слава Котроманића, него патрон државе којом они владају“, рекао је Кустурица.

        Према његовим речима, Изетбеговић је нетрпељивост према Западу изражавао србофобијом.

        „Алија је знао да посредством Младих муслимана пактира са западним фашистима када је требало, а Бакир је схватио да је корпорацијски капитализам добар да му обезбеди мјесто Луциферовог шегрта. Главна копча јесте Саудијска Арабија - земља која не штити ниједно поглавље људских права и нема демократске изборе и која директно финансира џихадисте“, сматра Кустурица.

        „Он је навео да је невоља српског народа што данас прошлост уважава само онај ко има атомску бомбу.

        „Волео бих да имам једну овакву бомбу, па да зауставим причу у којој су од једног жртвованог народа направили злочинце“, закључио је Кустурица.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 08:58 10.01.2017.

 • +26
Voting is closed.

Ne treba atomska bomba da bi se nepravda prema Serbskom
narodu zaustavila
Srbi kolektivno kao narod trebaju se pokloniti Bogu svom i vratiti se Njemu i Njegovoj slavi
istinski se pokajati i kroz molitvu traziti pomoc od Gospoda.
To je jedina moguca istinska pomoc.Molitva pred Bogom odreduje nase zivote.
Amin Boze daj.

Покришкин's picture
Покришкин 09:10 10.01.2017.

 • +42
Voting is closed.

Управо тако !
Србија мора да постане атомска сила као и Израел да би преживела у оваквом окружењу.
Неки ће се смејати овоме, али.......размислите. То није немогуће. Уз мало памети и то се да
средити.

SLO's picture
SLO 10:31 10.01.2017.

 • +21
Voting is closed.

To je van svakog razuma. Izrael to moze, Srbija ne moze, a i ne treba joj.
Pored tolike bede u Srbiji trositi novac na atomslu bombu je ludilo i djavolski posao.
Zar nije mnogo jeftinije uci u savez s Rusijom?

pravi pera's picture
pravi pera 03:37 11.01.2017.

 • +11
Voting is closed.

Pa i Izrael je u savezu sa Amerikom, pa ima bombu. To bi dalo veliki podstrek razvoju nase nauke (kao sto je to bilo do 1966.). Podsjecam Vas da nam je SSSR dao nuklearni reaktor pocetkom 1950-tih (Vinca). Da u njemu sadimo bundeve?

arkadije's picture
arkadije 18:16 10.01.2017.

 • +16
Voting is closed.

Stavissaku bosanaca u neku sobu i odmah dobijes komendiju bez i malo smisla i razuma kao sto se desavalo kroz celu bosansku istoriju ...

Slobodanka's picture
Slobodanka 09:36 11.01.2017.

 • +22
Voting is closed.

Ne postoji bosanska istorija.Postoji npr. istorija srednjovekovne Bosne itd. Postoji Bosna kao istorijsko geografska oblast i dobila je naziv po reci Bosni. Hteli ste da potcenite značaj sadašnjih dogadjaja u Republici Srpskoj, medjutim trud Vam je uzalud. Srbi iz Srpske trenutno su najsvesniji i nadržavotvorniji deo od celokupnog srpskog naroda.
Tako se vidi iz mog Banata.

Видра's picture
Видра 23:22 10.01.2017.

 • +19
Voting is closed.

А бришете коментаре!!! Браво факти!!!!

arkadije's picture
arkadije 00:02 11.01.2017.

 • +15
Voting is closed.

Slobodanka, iz istorije imas keca ko vrata!!!
A to sto se predstavljas da si iz "tvog Banata" ne govori ista jer je ocigledno da si nedje ispod Greca. Nije to toliko ni lose samo cuti da drugi ne vide s kim imaju posla....!

pravi pera's picture
pravi pera 03:34 11.01.2017.

 • +14
Voting is closed.

Gospodine Arkadije, malo ste zakasnili. Nema vise Bosanaca. To se zavrsilo 9. januara 1992. Sad imate Bosnjake, Srbe i Hrvate u Bosni i Hercegovini. Bosanci jos samo postoje u vicevima o Bosancima. Tako da ste u pravu u Vasem gornjem komentaru, namerno ili slucajno - tu se i radi o komeNdiji.

arkadije's picture
arkadije 23:05 11.01.2017.

 • +6
Voting is closed.

Sta hoces da kazes Pero ili bolje receno sta ti znaci to sto si napisao ....!?

Slobodanka's picture
Slobodanka 12:17 11.01.2017.

 • +13
Voting is closed.

Naša stara himna "Hej Sloveni" završavala se rečima "Proklet bio izdajica svoje domovine". Sigurno je da zbog mojih opredeljenja koja su za zajedništvo, a ne za separatizam i secesionizam neću nositi to prokletstvo. Onda tako moram da razumem i Srbe iz Bosne i Hercegovine jer oni su 09.01.1992.godine bez obzira na ozbiljne pretnje stavili do znanja da ostaju sa nama zajedno. Oni u teškim i smutnim vremenima nisu naprimer posrnuli kao milogorci pa da su postali izrodi i konvertiti. Imalo je takvo njihovo opredeljenje i veliku cenu u ljudskim životima i drugim stradanjima, ali zato treba svi da ih podržavamo i poštujemo.

arkadije's picture
arkadije 23:04 11.01.2017.

 • +7
Voting is closed.

He, he ... Slobodanka, ajde se ne sramoti vise, bruka je to o cemu i kako pises....

pravi pera's picture
pravi pera 11:10 11.01.2017.

 • +16
Voting is closed.

Super je ovo o ljiljanima, koje su "Bosnjaci" uzeli za svoj simbol, i time svesno ili nesvesno kazuju da su poreklom Srbi jer su Kotromanici bili srpska loza. Ne verujem da je svesno, pre bih pretpostavio da im je to neko podvalio koristeci slabo znanje istorije. Ili mozda hoce reci da su oni, a ne Srbi, potomci Srba!

arkadije's picture
arkadije 23:02 11.01.2017.

 • +9
Voting is closed.

Htede Pera ....!

https://sh.wikipedia.org/wiki/Historija_Bosne_i_Hercegovine

Evo ga jedan link na kome se moze videi da li je Bosna postojala i imala svoju drzavnost i pre Hrista. Za malo upornije ima dosta linkova gde se moze procitati o postojanju Bosne i to jako daleko u proslost. Ali, tadasnja Bosna i bosanci su nesto drugo u odnosu na vas danasnje koji se stidite svog porekla i naroda.
Kazes da Bosna ne postoji od 1992-ne kao da to moze tek tako da se izbrise iz secanja i zivota.
I umesto BOSANACA danas imamo SRPSKOJANCE ili bosanski receno SRBSKOJANCI koji su nedgradnja i visi stepen inteligencije od BOSANACA.
Ostavi se takvog pisanja jer je to zapravo odraz tvoje inteligencije i obrazovanja koje su na POZITIVNOJ NULI odnosno nema ni jednog niti drugog.
Nego ajde ti lepo posedi jenu BAHKLAVU i popij uz nju sladju KAHVU pa nastavi sa uzivanjem nedorecenog....!

Slobodanka's picture
Slobodanka 14:22 13.01.2017.

 • +3
Voting is closed.

Arkadije - Očigledno je da ne postoji baš takav termin "bosanska" istorija, kao što ste ranije napisali. Sam termin Bosanac nije se koristio kao znak nacionalne pripadnosti, nego kao znak teritorijalne, a u nekim periodima i državne pripadnosti.
Bosna se pominje prvi put sredinom 10. vijeka u spisu O upravljanju carstvom vizantijskog cara Konstantina Porfirogenita (χωρίον Βόσωνα – horion Bosona) i to kao dio Srbije.... - DEO SRBIJE !!!
Sredinom 7. vijeka Bosna je uglavnom bila naseljena slovenskim elementom. Porfirogenit u pomenutom spisu piše da su Bosnu naselili Srbi... - SRBI!!!
Tvrtko I Kotromanić
Tvrtko je bio najslavniji vladar Bosne, a po majčinoj liniji bio je Nemanjić. Njegov pradjeda bio je srpski kralj Dragutin... - POTOMAK SRPSKOG KRALJA DRAGUTINA!!!
https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%9...

U Avgustu 1995.godine i ja sam bila medju zabrinutima gledajući veliku kolonu izbeglica iz Republike Srpske Krajine. Ovako me je tešila tih dana jedna mlada vama slična seranerka Vojvodjanerka: "Ti si rodjena u Vojvodini i Vojvodjanka si, a i tvoji preci su rodjeni ovde pa to što se sad njima dešava ne treba da te pogadja i boli. To je samo njihova sudbina, ali nije i tvoja..."
Od cele te njene priče tačno je samo to da ja lično dosad izbeglicom nisam morala biti, ali sigurna sam da smo pripadnici istog naroda. Posle svega jasno je budemo li mi žmurili pred sudbinom jednog po jednog dela našeg srpskog naroda i tešili se nekakvom svojom lokalnom teritorijalnom pripadnošću bićemo do kraja i mi počišćeni kao izbeglice. Mnogi od nas već i to su postigli, ali zbog našeg velikog nemara pa je značajan broj mladih i mladjih ljudi morao potražiti posao u inostranstvu.
Dakle što ratovima, što nenormalnim ekonomskim reformama i potezima naćićemo se ranije ili kasnije gotovo svi u rasejanju. Pa Vi samo žmurite, i od raznih sluganskih sklonosti pravite veliku nauku, svako u svom kraju.
Da su tako glupo razmišljali naši preci nikad ne bi porazili dahijsku strahovladu, nikad se ne bi desio ni prvi ni drugi srpski ustanak, a ni Balkanski ratovi. Svi biste danas nosili turske nacionalne nošnje i uzvikivali "Alahu akbar". I ne bi ti sada znao ni za Arkadija, nego bi bio Selim ili Mustafa.

Ja ipak puno više volim ovu pesmu:
Што ћутиш, ћутиш Србине брате - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=LhJT3yxF_yw

Ne peva se ni ona svaki dan, ali biće dana kad će i ona glatko poteći.

arkadije's picture
arkadije 14:37 13.01.2017.

 • +5
Voting is closed.

Slobodanka pa ti neznas ni da prepisujes"domace zadatke". Tipicno za grmeclije!
U jednom od predjasnjih tekstova nazivas se BANACANKOM a da nikakve veze nemas sa Banatom, sad pises da bosna nije nikada ni postojala, da svi oni nazivi naselja sa odrednicom "BOSANSKI" ne postoje i da nikada nisu ni postojali ....
Do 90-te nije se moglo cuti ni od jednog bosanca da je SRBIN vec jednostavno bosanac i gde ste godj dosli milom ili silom odmah ste organizovali jasnu podelu izmedju vas i svih ostalih, MI i ONI!!! Gde ste godj dosli ubijali ste svaku volju za rad i napredak vrlo surovo. Ja sam rodjen odmah posle Drugog rata, koju godinu, i dobro pamtim dogadjaje iz tog vremena. Mesto u kome sa se rodio i ziveo je bilo vrlo napredno i nezavisno za zivot od ostatka ondasnje Jugoslavije. Postojale su tri sekcije, razgranicenja, od prilike istih karakteristika Svabe, Srbi i svi ostali pomesani u trecem delu sela, rumuni, cigani, rusini, madjari.... i tu nije bilo neke netrpeljivosti do 45-te kada ste vi zamenuli proterani nemacki zivalj. Svojim dolaskom a bogami i pistoljima zadenutim za pojas delili ste pravdu po kraju kao pripadnici nad-naroda ili nad-rase uzivajuci u dobrim partizanskim penzijama. Prvi put ste kuce poceli da krecite i popravljate negde sezdesetih pred njihovo samorusenje i samounistenje.
Srbija pogotovu Banat su bili pre vaseg dolaska veoma napredni i radni, paori su kosili vise psenice nego bilo koja drzava u okruzenju, danas se proizvede manje psenice nego ikada a vi kontrolisete gotovo 100% Banatsku ekonomiju. Tako je na bilo kom delu bivse Jugoslavije gde ste zaseli i prostrli svoju pamet.
Prouci Slobodanka svoju proslost, proslost svog naroda, ma kakva ona bila jer jedino proslost moze da te odvede u buducnost ma kakva ce ona da bude.

Slobodanka's picture
Slobodanka 18:36 13.01.2017.

 • +7
Voting is closed.

Ja ni u jednom momentu nisam rekla da Bosna nije postojala, rekla sam i za reku Bosnu i za teritorijalno istorijsku oblast Bosnu. Ali baš "bosanska" istorija se tako ne zove nego se govori naprimer o istoriji srednjovekovne Bosne, itd.
Danas su nam najveći problem tranzicije i privatizacije i u čijim rukama su završila naša preduzeća i kolike su nam sada plate i koliko nas još bez posla ima. Nisu nam naši doseljenici raniji ili kasniji doneli ove probleme današnje i neću da budem pokvareni ker pa da mi oni budu izduvni ventil za moje nezadovoljstvo.
Mi već domaću klaničnu i mesnu industriju imamo i šta će nama sad nemački "Tenis".
VIŠAK TOVLJENIKA: „TENIS” BEZ ODLUKE O INVESTICIJI U SRBIJI – „GERINGER” ČEKA POMOĆ VLADE?
http://www.agroservis.rs/klanicna-industrija

Valjda zato da budemo nemački svinjari i kobasičari, a da se postojeća domaća prehrambena industrija guši. Obrazovanje za 21 vek - uzgajivač svinja i proizvodjač kobasica?! Mislim da imamo dosta pametnu, a i obrazovanu decu.

Banat je jednom davno bio nemačka okupaciona zona, Bačka je tada pripala Madjarskoj, a Srem NDH.
Sad se ova savremena okupacija izvodi bez vojske, ali tako što domaću privredu i druge značajne resurse preuzimaju opet stranci. Zašto ne daju onda povlastice domaćim vlasnicima i kapitalistima i domaćoj industriji, nego samo strancima? Šta je to nego izdaja i tiha okupacija?
Kad sve budzašto damo strancima šta onda nama ostaje i ko ćemo mi biti onda? - Samo sluge okupatora. Zar opet? Zar Sonja Marinković i Žarko Zrenjanin treba ponovo da se rode pa da posle nas ovako blesavih i neupotrebljivih bude "Jovo nanovo" napred u novu revoluciju i krvavu borbu za slobodu?

Ne uči ti mene tvoju iskrivljenu istoriju i kako nije bilo netrpeljivosti. Zar nisu postojali okupacioni koncentracioni logori u Starom Bečeju, Bačkoj Topoli, Apatinu, Vrbasu, Odžacima, Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Titelu, Pančevu Petrovgradu, Zemunu, Jarku Sremskoj Mitrovici, Kikindi i u drugim mestima. Zar nisu vršene odatle deportacije u koncentracione logore u Madjarskoj , odakle se mnogi nisu vratili?
Zar nisu vršene masovne likvidacije Srba Jevreja i Roma u jesen 1942 godine. Šta to po Vama takvi zločini su dozvoljeni sve onako nantenane. Mrš idiote.
Spomenik žrtvama racije u Novom Sadu
https://sh.wikipedia.org/wiki/Novosadska_racija#/media/File:Petrovaradin...
Rodoljub Malenčić, preživeli novosadske racije
https://www.youtube.com/watch?v=xMxvZR--XjU
Jedna moja rodjaka je početkom 1942.godine pogodila pravo u partizane samo zato što je neko od domaćih slugeranja saradljiv sa okupatorom rekao Gestapou da ona zna nemački i da može da posluži kao prevodilac. E pa nije htela ništa da im prevede tom prilikom, a da sledeće prilike ne bi bilo jedino je mogla u Srem pa u partizane.
Slugeranjo glupava, za danas itekako važi da se od gotovog ne pravi veresija.

Додај коментар