Кошарац: Од Изетбеговића се мора затражити да открије - ко се и на који начин се наоружава у БиХ

ОН ЈЕ ОДРАСТАО УЗ „ИСЛАМСКУ ДЕКЛАРАЦИЈУ“ И НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ЊЕНИХ ЦИЉЕВА

Сташа Кошарац

  • „Члан Председништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић нема више право да спава у Председништву БиХ, него треба да затражи хитну седницу тог тела, као и од Изетбеговића информацију ко и на који начин се наоружава у БиХ“

        ШЕФ Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је данас у Сарајеву да бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић не одустаје од својих милитантних намера и политичких циљева да се на територији БиХ проведу идеје из „Исламске декларације“.

        „Он је одрастао уз Исламску декларацију и потпуно је јасно да од тога не одустаје“, навео је Кошарац новинарима на молбу да прокоментарише Изетбеговићеве поновне претње ратом.

        Он је упитао коме нормалном данас може да пада на памет било каква прича о рату у БиХ и указао да доминантна политичка структура из Републике Српске афирмише демилитаризацију БиХ.

        „Имамо упорно и систематско понављање тезе да је неопходно да се нешто и неко наоружава у БиХ. Ко се наоружава у БиХ, које оружане снаге, које формације? Мислим да је то право питање о којем треба да причају надлежне институције“, истакао је Кошарац.

        Он је нагласио да члан Председништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић нема више право да спава у Председништву БиХ, него треба да затражи хитну седницу тог тела, као и од Изетбеговића информацију ко и на који начин се наоружава у БиХ.

        „Очигледно да Изетбеговић нешто зна, а седи заједно са Иванићем. Дужност Иванића, као члана Председништва БиХ из Републике Српске, јесте да инсистира на хитној седници, да добије информације и да видимо на који начин дати адекватан одговор“, оценио је Кошарац и додао да Иванић овог пута не сме побећи од одговорности, нити се сакрити иза других институција.

        Кошарац је упозорио да ово што чини Изетбеговић превазилази сваку меру и постаје неумесно и некоректно.

        „Ово је потпуно у функцији стварања хаоса у овој земљи, али и његове политичке потребе да заоштри ситуацију у функцији кампање за изборе у октобру ове године“, нагласио је Кошарац.

        Он је рекао да је Изетбеговић изрекао неистину својом последњом изјавом да је тзв. Армија БиХ „спорадично чинила ратне злочине“.

        „Све је било под патронатом и по налогу ратног бошњачког политичког, војног и полицијског руководства“, закључио је Кошарац.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари