Иванић у Бањалуци по други пут постројио почасни вод Трећег пешадијског пука

ВОД НЕ УЧЕСТВУЈЕ У СВЕЧАНОМ ДЕФИЛЕУ ЈЕДИНИЦА ПОЛИЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Иванић на смотри почасног вода Трећег пешадијског (РС) пука

        УПРКОС отпорима и притисцима, на главном бањалучком тргу данас је ипак постројена почасна јединица Оружаних снага (ОС) БиХ чији је старешина предао рапорт председавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу.

        Реч је о припадницима почасног вода, Трећег пешадијског (РС) пука Оружаних снага БиХ били су постројени на Тргу Крајине пре званичног дефилеа припадника полиције РС поводом обележавања Дана РС.

        Након што је примио рапорт, Иванић се придружио председницима РС и Србије, Милораду Додику и Томиславу Николићу који присуствују свечаном дефилеу припадника полиције РС поводом Дана РС.

        Почасни вод не учествује у свечаној паради, већ је само предао рапорт председавајућем Предсједништва БиХ. Иванић је јуче, када је такође почасни вод ОС БиХ био постројен у Бањалуци, где је положио венац страдалим у протеклом рату, рекао да он као члан Предсједништва БиХ има право на почасну јединицу Оружаних снага БиХ.

        „Ја сам одлучио, а не они, да хоћу да имам почасну јединицу и њихова обавеза је била да испуне моје наређење. Врло јасно и свесно то радим, зато што желим да покажем да у овој земљи нема покушаја да се неко дисциплинује“, рекао је тада Иванић новинарима. Ако неко, како је нагласио, за ово сноси одговорност, онда сам то ја.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари